Nada mahala sekirom, Otašević se ne seća: Sva ta pijanstva

Showbiz 18. dec. 202021:02
Podeli:
Foto: Arhiva

Iako javne ličnosti o svojim pijanstvima retko govore, neki od njih za Nova.rs ipak su se prisetili najvećih ludorija koje su pravili pod dejstvom alkohola.

PROČITAJTE JOŠ

Glumac Momčilo Otašević priznaje da je umeo toliko da se napije, da se zatim ničega ne seća.

Foto: Zoran Lončarević

„Pamtim svoja pijanstva kao mučna i loša. Mada, nekad sam uspevao da budem na lepoj granici kad se uživa i opušta sa prijateljima. Sada sam porodičan čovek, pa su mi familija i obaveze na prvom mestu. Bila bi ogromna privilegija da se sada tako napijem, odnosno da se toliko opustim kao nekada. Što je najgore, ne pamtim i ne sećam se nijednog velikog pijanstva. Taj odgovor se može i objasniti (smeh). Gluposti se ne sećam. Odnosno, znam, ali odbijam da ih pamtim, tako da je odgovor brutalno istinit i jednostavan – ne pamtim“, rekao je glumac.

Nada Točagić ne krije da često voli da popije dobru rakiju ili vino, pogotovo kada je u društvu. Pevačica ističe da se nikada nije napila tako da „ne zna za sebe“, osim 1984. godine kada je njeno pijanstvo moglo da se završi kobno.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Bio je decembar. Zlatko i ja smo bili na večeri kod njegove sestre i popili četiri bokala domaćeg vina koje je njegov zet pravio. Strašno ukusno, pitko, hladno i slatko. Dok smo ga ispijali, nismo ni slutili da će nas tako opiti. Na sve to, Zlatkova sestra mi je spomenula neku njegovu bivšu devojku, a ja sam poludela. Ušli smo u kola, ako se dobro sećam jer ni ne znam kako smo uspeli onako pijani da se dovezemo kući. Drala sam se na njega, vikala i svađala zbog te njegove neke bivše. Ušli smo u kuću, Zlatko je onako obučen zaspao, a ja sam otišla u podrum po stvrdnuti neki prašak za sudove i sekiru. Sekirom sam udarala taj ugruvani prašak i pala u krevet. Ej, mogla sam se povrediti. Sutradan smo ustali, a ono kuhinja sva bela od praška, sa sve sekirom na stolu. Zlatko nije znao o čemu se radi, bio je šokiran. Kad me je video, nisam bila krvava pa mu je laknulo“, ispričala je kroz smeh je pevačica.

Čuveni boem Novica Zdravković godinama ne pije zbog kancera, ali se rado i uz smeh prisetio kafanskih dana.

Foto: Privatna arhiva

„Ha, ha, ha… Kad se samo setim, davno je to bilo. Ja nisam imao jedno pijanstvo nego više. Umeo sam dosta da popijem. Kad sednem u kafanu i počnem da pijem, nije mi bilo bitno ni s kim sedim, ni šta mi se dosipa od pića. Nikada se nije dolazilo kući do sutradan. Umeo sam da sedim po dva, tri dana, a da ne idem kući. Ali toga nema odavno, sada zbog svoje bolesti više ne pijem“, priča za Nova.rs pevač i rođeni brat legendarnog Tome Zdravkovića.

Foto: Instagram/mirka_vasiljevic_fp

I Vujadin Savić svojevremeno je u jednoj emisiji ispričao svoje pomalo bizarno pijanstvo.

„Kad je sezona, ne pijem, pa „nisam u formi“. Pijem samo kad su pauze. Otišli smo jednom u kafanu, pozvali muziku, i negde oko ponoći su me odneli do Mirkine kuće. Nije ovo priča kojom se ponosim, ali ne mogu da se ne setim. Sad se svi šalimo na taj račun, ali tada mi nije bilo do šale, kao ni Mirkinim ukućanima. Kod Mirke žive baba, deda, tetka, teča, deca… Baba i deda inače žive u Nemačkoj, ali u tom trenutku su, nažalost, bili u Srbiji. Uneli su me u kuću, stavili su me na garnituru, i naravno da sam se ispovraćao. Ušao sam u sobu, bilo mi je stvarno loše. Nisam stigao da odem do toaleta i ispovraćao sam se u sobi ispred kreveta. Ušao sam u krevet između Mirkine babe i dede. Legao sam, u jednom trenutku nisam znao gde, a bilo je hladno. Otkrio sam baba Živku koja je stvarno jedna legenda. Ona se mrdnula i ja sam je šutnuo, i ona je mučenica pala pravo u povraćku“, ispričao je tada fudbaler.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar