Prva Nova godina bez posla i para: Šta će estrada za doček

Showbiz 15. dec. 202018:08 > 18:43
Podeli:
Foto: Arhiva

Nove mere, koje će stupiti na snagu 31. decembra, nisu obradovale estradu. Naime, pevači, koji su decenijama doček Nove godine provodili radno i vraćali se kućama punoh džepova i novčanika para, po prvi put će biti slobodni. S obzirom na to da se broj zaraženih koronavirusom ne smanjuje, mnogi su se pomirili s činjenicom da će u 2021. godinu ući sa svojom porodicom gledajući TV umesto s mikrofonom u ruci kako su navikli. Iako nastupi u prestižnim hotelima i klubovima još uvek nisu otkazani, neki izbođači digli su ruke od posla do daljnjeg, a to su otkrili u razgovoru za portal Nova.rs.

Ljuba Aličić kaže da bi voleo da se otvore ugostiteljski objekti 31. decembra kako bi se osetila novogodišnja euforija, ali i da napuni novčanik koji se ispraznio.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

„Još uvek ništa ne znam. Mislim da ne postoji varijanta da se radi. Šta da radimo, moramo da poštujemo mere. Trudim se da očuvam zdravlje koliko mogu. Sva sreća, pa sam živ i zdrav, kao i moja porodica. Ukoliko se ne bude radilo, za doček ću biti sa porodicom i unucima. Skoro 50 godina radim 31. decembra i čudno se osećam što ću ove godine biti slobodan. Da se prethodnim meseci radilo, verovatno bi mi bilo drago da bar jedan doček ostanem kod kuće, a sada sam se uželeo. A s druge strane, pravo da vam kažem i finansijski je sve gore. Novac ide. I rakija presuši u buretu, a kamoli novac. Iz ove kože se u drugu ne može“, rekao je pevač.

Goca Božinovska će doček Nove godine obeležiti sa svojom majkom, o kojoj brine 24 sata.

Goca Božinovska Foto: Zoran Lončarević

„Sigurna sam da ove godine neću raditi. Navikla sam da u ponoć uđem s mikrofonom u ruci, ali od toga sada nema ništa. Ne radi ceo svet. Nije mi žao mene. Žao mi je omladine. Od čega će ti mladi ljudi da žive? Dok poplaćaju obaveze, kredite, ništa im ne ostane. Lako ćemo mi matori. Ja ću u 2020. godinu ući s mojom majkom koja je jako loše. Valjda će i ona biti bolje, i svi mi zajedno, daće Bog“, kazala je pevačica.

Boban Rajović jedan je od najplaćenijih folk pevača, a poznato je da je za novogodišnje nastupe dosta zarađivao. Međutim, on kaže da mu u ovoj situaciji nije stalo do novca jer je siguran da će sve brzo proći.

Foto: Marija Dejanović/Nova.rs

„Prvi put posle 17 godina neću raditi za doček Nove godine. Svi znaju da svi mi pevači te noći uzmemo veliki honorar, ili daleko veći od onog regularnog, koji se uzima za nastupe tokom ostalih dana u godini, ali verujte mi da mi nije žao što ću ove godine ostati bez toga. Odavno ne razmišljam o tome, mesecima, koliko traje čitava ova pošast. Posvetio sam se porodici, prijateljima, sebi. Za ovo vreme koje ne radimo, većina nas, stvarno sam uspeo da ostanem čiste glave, koliko god je to bilo moguće. Ja svoju publiku volim, obožavam, najviše na svetu, i previše mi nedostaju, ali više volim zdravlje svih nas. Bože zdravlja, biće para, samo da preteknemo. Još uvek ne znam konkretno gde ću biti tog 31. decembra, fizički, da li ovde ili u Crnoj Gori, ali svakako ću biti uz one najvoljenije. To svima i želim, da sa najvoljenijima uđu u 2021, da se svi sačuvaju, i da nam Gospod podari zdravlje i zdrav razum. A, onda ćemo da pevamo… I te kako ćemo da pevamo i da se veselimo“, rekao je pevač.

Dragan Kojić Keba kaže da za sada nema nikakvih planova vezanih za doček Nove godine.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Ne znam još uvek ništa. Zovite me za par dana. Niti znam da li ću raditi, niti znam da li ću slaviti“, rekao je pevač.

Zlata Petrović uvek je nakon novogodišnjih nastupa kući odlazila puna para, a ovog puta nema ni nastupa, a ni novca.

Foto: Printscreen/Tv Pink

„Nema ničega. Obožavam novogodišnje svirke zato što su posebne, vesele i radosne. Ovog puta ćemo svi nekako da se skrpimo i budemo našim kućama, a iduće godine možda bude bolje“, rekla je pevačica,

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar