Momčilović: U seriji ima 14 likova kojih nema u filmu

Film 24. jan. 202110:28
Podeli:
Miroslav Momčilović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Reditelj i scenarista Miroslav Momčilović, autor popularnog filma i serije "Vikend sa ćaletom", govorio je za Nova.rs o sličnostima i razlikama u filmu i seriji, navodeći da je na snimanju jedini znao koje će scene završiti na velikom platnu, a koje na televizijskim ekranima. Kako je objasnio, u seriji ima četrnaest novih likova koje publika nije imala prilike da vidi na filmu.

„Film je, s obzirom na to da je pandemija koronavirusa, pokazatelj da bismo u vreme bez korone imali četiri ili pet puta veći uspeh. Vrlo sam zadovoljan. Od serije imam i malo veća očekivanja. Mislim da je u seriju ušlo sve ono što sam ja snimio i sve ono što sam smatrao da je dobro – iako smo za film morali da pravimo i bolne redukcije. Jedino što bi možda moglo da poljulja veći uspeh serije je to što imamo mnogo, mnogo serija na puno kanala. Ako to ljudima nije dosadilo, verujem da ne postoji prepreka za odličan prijem Vikenda sa ćaletom“, rekao je Momčilović za Nova.rs i objasnio:

PROČITAJTE JOŠ

„Mi smo sve snimali kao jedan materijal. Ovo je praktično film iz sedam delova. Vreme dešavanja u seriji i filmu je isto. U pitanju je vikend koji otac provodi sa sinom. Samo sam ja znao šta će biti film, a šta serija. Glumcima to nije bilo bitno. Pojavljuje se četrnaest likova kojih uopšte nema u filmu. Ima likova, scena i tokova priča koji ne postoje u filmu. Ja sam se u filmu bavio uskom linijom otac – sin, i nisam se bavio drugim stvarima. Ali, pišući scenario za film, shvatio sam da se tu otvara čitav horizont likova i scena. Mislim da je serija i žanrovski otišla u drugom smeru – mnogo je više komedija nego film. Ima tu mnogo likova iz Kašikine bande za koje mislim da će prijati publici. Eto, komentarišući druge serije, mislim da nemamo puno serija koje imaju toliko humora.“

U kratkom razgovoru za Nova.rs, Momčilović se prisetio i preminulog pevača Džeja Ramadanovskog, navodeći da je on bio čovek izuzetnog talenta.

„Džejeva uloga u filmu i seriju je praktično ista, iako je u seriji za nijansu duža. Sve to sa Džejem sam teško podneo. Jako mi je žao. Družili smo se i viđali do dva dana pred njegovu smrt. Hteo sam da mu pustim seriju, ali on je rekao da ćemo je zajedno gledati na televiziji i da ćemo proslaviti uz šampanjac. On je sada na drugom mestu. Mogu reći da je jedan od najdarovitijih ljudi koje sam upoznao“, objasnio je Momčilović i dodao:

„On je imao tu neku harizmu i nežnost u sebi. Njega je Bog dodirnuo nekim talentom i ima mogućnost da sve što čuje ili vidi pretvori u muziku. Bio je vrlo jedinstven. Pre desetak godina sam imao priliku da upoznam i Maradonu, postoji nešto vrlo slično u vezi njih dvojice. Oni su kao neka deca koja nikada nisu odrasla. Ne znam osobu kojoj Džej nije bio simpatičan, bez obzira na to koju muziku sluša. Džej je imao tu vrstu harizme koja dolazi s neba i koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.“

Serija „Vikend sa ćaletom“ zvanično je krenula sa emitovanjem na portalu Nova.rs u petak, 22. januara. Prva premijerna epizoda će biti prikazana u ponedeljak, na televizijskom kanalu Nova S.

Pored Nenada Jezdića i Vase Vraneša, u filmu i seriji takođe glume i Bane Vidaković, Srna Lango, Anja Alač, Jelena Đukić, i drugi.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar