Mira Banjac: Miki su poverena deca, a on ih je zlostavljao

Showbiz 20. jan. 202114:29 > 14:47
Podeli:
Foto: Arhiva, Dejan Živančević

"Nikad nije kasno da se žrtve oglase. Dobro je da se to pokrenulo jer su u pitanju deca koja su predata čoveku koji treba da ih pripremi za egzistenciju, da ih pripremi za život. Ako je sve to uništeno, onda je on apsolutni krivac i tu nema zbora", rekla je u razgovoru za Nova.rs slavna glumica Mira Banjac, vezano za ispovest mlade glumice Milene Radulović u kojoj ona svedoči da je bila žrtva silovanja od strane čuvenog učitelja glume Miroslava Mike Aleksića.

Srpska pozorišna, filmska i serijska glumica, Mira Banjac, pružila je maksimalnu podršku glumici Mileni Radulović i ostalim mladim koleginicama koje su pretrpele seksualno zlostavljanje od strane profesora glume Miroslava Mike Aleksića. Banjac je u razgovoru za portal Nova.rs istakla da je Aleksić, koji je priveden zbog ovih optužbi, apsolutni krivac jer su mu bila poverena deca na obučavanje, a on ih je zlostavljao.

„Nikad nije kasno da se žrtve oglase. Dobro je da se to pokrenulo jer su u pitanju deca koja su predata čoveku koji treba da ih pripremi za egzistenciju, da ih pripremi za život. Ako je sve to uništeno onda je on apsolutni krivac, tu nema zbora. I vrlo veliku podršku dajem devojkama koje su se usudile da izađu i javnost i ispričaju istinu“, rekla je glumica.

Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Mira Banjac dodaje da Miku nije upoznala, ali da je o njegovom ophođenju prema svojim polaznicima, upoznata iz glumačkih krugova.
„Što se tiče Aleksića, poznajem ga iz priča našeg glumačkog sveta, ali lično ga ne znam. Znam ko je on i o kome se radi“, završava slavna glumica.

PROČITAJTE JOŠ

Od subote uveče, kada je Aleksić i priveden, u javnost je izašlo još nekoliko polaznica njegove glumačke škole, koje su bezrezervno podržale Milenu, i izrazile duboko saosećanje sa užasima kroz koje je prošla, ali iznele i svoja negativna iskustva sa Mikom Aleksićem. Jedna od njih je i glumica BDP -a, Iva Ilinčić, koja je zajedno sa Milenom i još par devojaka, prijavila Aleksića policiji.

Milena Radulović, jedna od žrtvi profesora glume Miroslava Mike Aleksića, koji se sumnjiči za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad nekoliko devojaka, stigla je danas nešto pre 11 sati na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Miroslav Mika Aleksić je saslušan u ponedeljak u Višem javnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz člana183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, dok su prema ostalim oštećenima radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Iako je policija najpre saopštila da je Aleksić krivična dela činio od 2012. godine, tužilaštvo navodi da je reč o ranijem periodu, odnosno još iz 2008. godine.

Inače, Aleksić je ranije na saslušanju rekao da nije počinio krivično delo, kao i da ne zna zašto su pomenute devojke to ispričale.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h.

Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar