Masovni ubica koji je davio, silovao i ubio preko 30 žena

Film 11. okt. 202010:01
Podeli:
Foto: Ken Hawkins / Alamy / Alamy / Profimedia

Ted Bandi - serijski ubica čije ime izaziva strah i jezu, osuđen je na smrtnu kaznu 24. januara 1989. na Floridi, a o njemu je prošle godine snimljen i biografski film pod imenom "Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile", sa glumcem Zekom Efronom u glavnoj ulozi.

Bandiju se na teret stavlja 30 sadističkih ubistava žena širom SAD tokom četiri godine ’70-ih, mada neki pričaju i o cifri od preko 100 žrtava. Bio je potpuno svestan svojih dela i nije ih se stideo. Malo pre nego što je nad njim izvršena smrtna kazna, sebe je opisao kao „najhladnokrvnijeg kurvinog sina koga ste ikada videli“, prenosi „Noizz“.

PROČITAJTE JOŠ

Ted Bandi rođen je 1946. u Vermontu i podizali su ga baba i deda. Kako nikada nije upoznao oca, a da bi izbegao osudu društva, Bandiju je rečeno da su mu to roditelji, dok mu je majka predstavljena kao starija sestra. Istinu sa kojom se suočio nešto kasnije podneo je jako teško i majci nikada nije oprostio.

Od malena je opisivan kao čudan dečak. Kada mu je bilo samo tri godine, poređao je oko svoje usnule tetke gomilu noževa i čekao da vidi njenu reakciju. Školski drugovi i profesori opisivali su ga kao otuđenog i pomalo zastrašujućeg.

Kako pomenuti portal dalje navodi, veruje se da je Bandi prvi put ubio kada mu je bilo 18 godina, nakon prvog raskida sa devojkom. Šest žena je nestalo sa obližnjeg koledža, a policija nije imala nikakvih tragova. Bandi je obično hvatao žene tako što se pretvarao da je policajac ili da je ranjen i da mu treba pomoć.

Otmice su se nastavile sve dok mu četiri žrtve nisu pobegle i dale njegov opis policiji. Ipak, čak ni tada, uprkos svim naporima, Bandi nije uhvaćen. Preselio se u Jutu i upisao pravni fakultet. Nedugo nakon dolaska i tamo su počela ubistva. Sve Bandijeve žrtve su bile mlade žene, koje je prebijao, davio i silovao. Tim redom.

Kada je Ted Bandi prvi put uhapšen, detektivi nisu mogli da ga povežu ni sa jednim ubistvom. Umesto toga, optužen je za otmicu jedne žene koja je uspela da pobegne i osuđen na 15 godina zatvora. 1977. uspeo je da pobegne iz zatvora u Koloradu i to čak dva puta. Prvi put je odmah uhvaćen, ali drugi put je bio u bekstvu nekoliko meseci. Tada je krenuo na putovanje od Aspena do Floride, ostavljajući za sobom krvav trag novih ubistava. Nakon što je ponovo uhvaćen, otvoreni su i stari slučajevi i počelo je suđenje koje je trajalo devet godina.

Posle više od decenije energičnog poricanja, Ted Bandi je u poslednjim mesecima života priznao 30 ubistava, premda je ukupan broj žrtava ostao nepoznat. Tipično za njega, Bandi bi udario žrtvu, a zatim je davio do smrti. Takođe se teretio za silovanje i nekrofiliju.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar