Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Vest da je u naselju Glogonjski rit u okolini Beograda, u jednom stanu pronađen leš starijeg muškarca, čije je delove u poodmakloj fazi raspadanja jeo njegov sin (39) sa smetnjama u razvoju, šokirala je čitavu javnost. Komšije nesrećne porodice ispričale su novinarima da se preminuli sam starao o bolesnom sinu, kao i da za to što je nekoliko dana ležao mrtav u kući, okrivljuju direktno Centar za socijalni rad.

Naime, komšije tvrde da su više puta pokušavali da dozovu socijalnu službu, ali da je svaki pokušaj u poziv u pomoć za nesrećnu porodicu, ostao bez odgovora.

„Zvali smo Socijalnu službu, rekli smo im da otac i sin žive u teškim uslovima, da se ne kupaju, da je sin bolestan, a čovek star. Međutim, niko nije došao. Da su došli na vreme, ovo se verovatno ne bi desilo“, ispričale su komšije nakon što je obavljen uviđaj na mestu tragedije.

Podsetimo, juče je u pomenutom naselju, u poodmakloj fazi raspadanja pronađen leš muškarca u stanu koji je bio zapušten i pun đubreta. Policiju je alarmirao komšiluk nakon što je iz stana počeo da se širi nesnosan smrad i kada su videli da više ne gori svetlo, da su prozori otvoreni, iako je napolju bilo nevreme.

„Širio se jak smrad zgradom, nismo mogli da dišemo, a prozori u stanu već sedam dana bili su otvoreni i po nevremenu, a svetlo više nije gorelo. Pozvali smo policiju koja je došla posle 20 minuta i unutra zatekla leš u poodmakloj fazi raspadanja“, priča komšiluk i otkrivaju da je sin normalno pričao sa policijom kada su došli.

„Policija je bila u šoku kada su ga zatekli u stanu pored tela mrtvog oca. Nisu znali da unutra ima još neko“, kažu oni.

Nesrećni muškarac, obzirom da je mentalno oboleo, nije bio u stanju da sam sebi kuva, da ide u prodavnicu, jednostavno, nije mogao da se stara sam o sebi, te je preživeo tako što je jeo meso svog mrtvog oca. Kada je uviđaj obavljen, sina su odvezli u psihijatrijsku ustanovu, a telo oca na obdukciju.

Majka živi u Kotežu

Kako komšiluk takođe navodi, muškarac ima majku koja živi u Kotežu, ali ga je ostavila ocu i nikada im nije dolazila u posetu. On je retko izlazio napolje, a i kada bi to činio, otac ga je šetao samo do prvog ćoška.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram