Ličnosti koje su obeležile prvu godinu Nova.rs

Showbiz 03. jan. 202118:18
Podeli:
Foto: Arhiva/Ivan Dinić/Nova S

Portal Nova.rs krenuo je sa radom krajem februara 2020. godine, i tokom skoro godinu dana rada, za naš portal govorile su mnogobrojne javne ličnosti među kojima su i Milica Glogovac, supruga preminulog glumca Nebojše Glogovca, Miloš Biković, najpopularniji srpski glumac u Rusiji, čuvene jugoslovenske i srpske glumice Seka Sablić, Svetlana Ceca Bojković, Mirjana Karanović, ali i mnoge druge javne ličnosti sa estrade poput Jelene Karleuše i Aleksandre Prijović, te legendarni glumci poput Vlaste Velisavljevića i Laneta Gutovića.

PROČITAJTE JOŠ

Na spisku ljudi koji su dali intervjue za naš portal nalaze se i voditelji Ivan Ivanović i Zoran Kesić, ali i Maja Nikolić, Nataša Miljković, Vesna Dedić, Minja Miletić, popularni dvojac Darko i Marko, ali i gomila drugih javnih ličnosti iz sveta sporta, glume, muzike i novinarstva.

Pre nego vas u 2021. godini obradujemo drugim velikim intervjuima i ekskluzivama, podsećamo vas na pet intervjua i javnih ličnosti koji su obeležili rad portala Nova.rs u 2020. godini.

Foto: Vesna Lalic/Nova.rs
  1. Milica Glogovac – supruga pokojnog glumca Nebojše Glogovca.

Omiljeni srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine, nakon mukotrpne borbe sa opakom bolešću. Jedan od najvećih gradskih šmekera, onaj koji nas je decenijama unazad ostavljao bez daha svojim ulogama, koji nam je stavljao osmeh na lica, jedan od onih retkih, iskrenih i pravih, otišao je tog jutra. Njegova supruga Milica Glogovac i majka njihove ćerkice Sunčice u ekskluzivnom intervjuu za portal Nova.rs otkrila je kako se bori sa gubitkom.

„Ja sam sebi pomagala tako što sam dozoljavala da osetim sve što me spotakne, jer to je opšta konfuzija vrlo intenzivnih emocija svih vrsta. Ako mi se plače, isplačem se, ako sam mnogo tužna – pustim i to, ako mi se dešavaju misli koje su mračne, i njih dozvolim. Jednostavno ispoštujem svaku emociju i mislim da je to najzdraviji način tretiranja bilo čega, na taj način sebe lečiš. Da se suočiš sa strahovima koje definitivno imaš nakon gubitka. Mislim da je lek baš u tom suočavanju sa mestima koja te vezuju za tu osobu i sa svim od čega zazireš. S jedne strane u našoj kulturi postoji taj imperativ žalosti da se kao odmah obučeš u crno i povučeš, s druge strane ti i ne dozovoljavaju da govoriš, “jer se o tome ne govori otvoreno”.“, rekla je Milica Glogovac u februaru za Nova.rs.

Ivan Ivanović Foto: Ivan Dinić/Nova S

2. Ivan Ivanović –  istakao je u intervjuu za Nova. rs u martu mesecu da nije za Đilasa, ali je zato svim srcem protiv Vučića. A ono što je sigurno nasmejalo sve do suze jeste to što je svom psu-pudlici dao nadimak Šešelj.

„Rikija zovem Šešelj zato što je inteligentan ali polulud, zato što je veći od svog oca duplo, i kad hoću da ga premestim s jednog mesta na drugo, on se sav oklembesi, pruža pasivan otpor ko Šešelj kad su ga iznosili iz skupštine“, objasnio nam je Ivan zašto svoju pudlicu zove po imenu lidera SRS.

Miloš Biković Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

3. Miloš Biković – Trenutno najpopularniji srpski glumac koji svoju karijeru gradi u Rusiji i Srbiji za portal Nova.rs pričao je o svojoj karijeri, ali i o pojmu nacionalizma koji je u ovom današnjem vremenu dobio negativnu konotaciju, a koji on sam definiše sasvim drugačije.

„Nacionalizam se stalno kod nas pominje u nekom negativnom kontekstvu, a ja ne mislim da je nacionalizam negativan. Negativan je šovinizam, fašizam, nacizam. Ali ja nacionalizam doživljam kao ljubav prema duhu svog naroda, dok patriotizam definišem kao ljubav prema svojoj otadžbini. U tom smislu nemam ništa protiv kada me nazivaju nacionalistom“, rekao je Miloš Biković u ekskluzivnom intervjuu za Nova.rs.

Zoran Kesić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Zoran Kesić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

4. Zoran Kesić – Voditelj Zoran Kesić na samo sebi svojstven način za portal Nova.rs istakao je da mu je čast kada televiziju na kojoj radi u Skupštini nazivaju za izdajničku.

PROČITAJTE JOŠ

„Kraj ove godine obeležilo je etiketiranje svih nas sa N1 i Nove S kao “stranih plaćenika – domaćih izdajnika”. Ja se ponosim tom titulom (SPDI) jer ne mogu da ne vidim analogiju sa vremenom Miloševića i jednakim etiketama kojima je tadašnja “tv bastilja” rešetala po tadašnjim smetajućim elementima. Čast mi je i kada vidim ko je sve među tim “izdajnicima”. Poređajte nas sve redom “izdajnike” sa ove dve naše televizije. Ali i sve ostale kolege koji su već godinama novinari, autori, voditelji i nikako da se već jednom restrukturiraju u ono što danas novinar treba da bude ako ne želi da ga se proglasi izdajnikom – dakle pi-ar, šef kabineta, sastavljač i čitač stranačkih saopštenja, potvrđivač dnevne mantre itd. Slikajte lepo sve nas izdajnike profil i anfas. Objavite naše poternice u najtiražnijim novinama. Da nas dobro upamti narod, da nas prepozna na ulici i da se obračuna sa nama kako se to sa izdajnicima i plaćenicima i radi“, istakao je autor, voditelj i humorista Zoran Kesić, u velikom novogodišnjem intervjuu za Nova.rs.

Srdjan Zika Todorovic
Srđan Žika Todorović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

5. Srđan Žika Todorović – Životna priča Žike Todorovića nikoga nije ostavila ravnodušnim. Drugi deo njegove ispovesti za portal Nova.rs u kojoj glumac priča o sinu Dejanu koji je preminuo, potresao je sve do srži, a kako i ne bi.

“Otkako nam se desilo ono sa Dekijem, izgubio sam apetit zbog depresije. I ja, i moja Ana. Smršao sam jer ne mogu da jedem. Razmišljali smo oboje o drugom detetu, i ne znamo. Nikad se gore u životu nisam osećao. Ja osećam to kao neku rupu u duši koja je nenadoknadiva. Svi mi govore: ‘Moraš da nastaviš dalje, moraš da napraviš drugo dete…’ A onda mi razmišljamo, pa je krenula ta korona i sve ostalo. Ne zna čovek šta da radi kad mu se tako nešto desi. Ja ne znam nikoga kome se tako nešto desilo. Baš u trenutku kada je on počinjao sa mnom da priča, kada smo pravili odnos oca i sina, počeli da razgovaramo, sve sa njegovim zapitkivanjima ‘a zašto tata ovo, a zašto ono’ – tad se to desilo. Opet pomislim, ima i gorih varijanti – da je stariji, sve bi bilo teže i teže. Ili barem ono – zaspao je i nije se probudio, barem se nije mučio…“, u nastavku svoje ispovesti za Nova.rs priča glumac Srđan Žika Todorović, koji je pre tri godine doživeo veliku tragediju, kada je izgubio trogodišnjeg sina Dejana.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar