Foto: Zoran Lončarević

Prema saznanjima Nova.rs, Srđan Predojević navodno je dobio ponudu od televizije K1 da zajedno sa Jovanom Joksimović vodi jutarnji program. Naime, kako saznajemo, uslovi koji su Predojeviću ponuđeni od strane pomenute televizije, bili su neprihvatljivi, pa čak i uvredljivi, zbog čega je voditelj iste, bez razmišljanja odbio.

PROČITAJTE JOŠ

Sve je počelo tako što je, prema saznanjima Nova.rs, Jovana Joksimović nije ispoštovala dogovor koji je prethodno napravila sa svojim dugogodišnjim kolegom i kumom Srđanom Predojevićem. Naime, njih dvoje su se nakon otkaza na Prvoj TV dogovorili da angažuju advokata kako bi predali zajedničku tužbu protiv ove televizije.

Međutim, prema tvrdnjama našeg izvora, voditeljka je navodno odustala od tužbe, jer je uspela da dobije otpremninu od „Prve“, dok Predojeviću nije isplaćena nadoknada za dugogodišnji rad. Ovo je, navodno bio trenutak kada je došlo do konflikta među dugogodišnjim saradnicima i kumovima.

Kako bi konflikte i svađe sakrila od očiju javnosti, Jovana je navodno sa suprugom Željkom Joksimovićem, koji je inače i većinski vlasnik K1 televizije Srđanu ponudila nastavak zajedničke saradnje. Ovo je, međutim, prema tvrdnjama našeg izvora bila samo farsa za „drage gledaoce“.

Naime, kako saznajemo, uslovi koji su Predojeviću ponuđeni od strane pomenute televizije, bili su neprihvatljivi, pa čak i uvredljivi, zbog čega je voditelj iste, bez razmišljanja odbio.

Kako bismo proverili informacije do kojih smo došli, pozvali smo Srđana Predojevića, koji nije želeo mnogo da govori na ovu temu, mada nije ni demantovao naša saznanja.

“I za otpremninu koju pominjete i za Jovanino odustajanje od tužbe, najbolje je da nju pitate. Nije pristojno da ja govorim u tuđe ime. Što se tiče ostalih tema, ja ne bih komentarisao. Hvala vam u svakom slučaju na pozivu i prilici da odgovorim, ali ja za sada ne bih komentarisao ništa”, rekao je Predojević za portal Nova.rs.

Voditeljka Jovana Joksimović, koju smo i ovog puta pozvali za komentar, ostala je kao po običaju nedostupna za isti.

Podsetimo, televizija Prva u septembru je izdala zvanično saopštenje o prekidu radnog odnosa voditelja Srđana Predojevića i Jovane Joksimović, navodeći da voditeljski duo nije ispoštovao svoje radne obaveze.
“Prva TV je odlučila da okonča saradnju sa Jovanom Joksimović i Srđanom Predojevičem zbog nepoštovanja radnih obaveza”, pisalo je u saopštenju.

Jovana Joksimović je potom, na svom zvaničnom Instagram nalogu, objavila njihovo saopštenje preko kojeg je napisala – Kakva televizija, takva objava. Kasnije se nadovezala, te dodala da je, kako je napisala “vlasnik trebalo da kaže da nema dovoljno para da ih plati.”

Zvanično saopštenje televizije dolazi nekoliko dana nakon spekulacija u vezi odlaska poznatog voditeljskog para. Nedavno je javnost nešto više saznala o pozadini jutarnjeg programa TV Prva jer se naveliko govorilo o raskidu saradnje između produkcije i poznatog voditeljskog para.

Voditelji jutarnjeg programa Jovana Joksimović i Srđan Predojević iznenada su prekinuli saradnju sa TV Prva, a kako je Nova.rs tada pisala, glavni razlog su nesuglasice između produkcije i voditeljskog para, a delom i novi voditelj Filip Čukanović, koji ih je menjao tokom letnje pauze.

Kako smo već pisali, neko vreme je već vladala tenzija između voditelja i produkcije, što zbog mimoilaženja u stavovima, što zbog neslaganja i na relaciji Srđan – Jovana, i to je navodno ozbiljno počelo da se odražava na program.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.