Još jedna ispovest: Mika me je silovao skoro svakog utorka

Showbiz 26. jan. 202121:40 > 21:45
Podeli:
Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić javno su progovorile o zalostavljanju učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, a sada je njihovim stopama krenula još jedna devojka, koja ipak nije želela da se zna njen identitet. Hrabre devojke, osim toga što su ispričale svoje potresne priče, učitelja glume su prijavile policiji i njemu se sada na teret stavljaju dela kao što su seksulano uznemiravanje i silovanje.

PROČITAJTE JOŠ

„Mika me je silovao skoro svakog utorka i to je trajalo sedam meseci. Posle časova sam povraćala, izgubila na kilaži, osušila sam se. Ni dan-danas nisam vratila normalnu kilažu“, rekla je devojka za „Blic“.

„Sve je počelo dve nedelje nakon mog 18. rođendana. Kao da je sačekao da budem punoletna, iako su druge devojke bile i mlađe kada ih je napastvovao. Kada je sve to počelo, povraćala sam, smršala sam 11 kilograma. Osušila sam se. Nisam povraćala samo posle časova, dešavalo se i u toku dana. Svaki obrok bih povratila“, počela je svoju priču devojka.

Kako navodi u svojoj ispovesti, u tom periodu ona je raskinula sa dečkom, koji je primetio da se drugačije ponaša. Drugarice su, takođe, videle da devojka više nije ona stara.

Miroslav Mika Aleksić Foto: Printscreen/YouTube/Agape

„Kada me je prvi put odveo u kancelariju (u prostorijama tzv. škole glume, prim. nov.), dve nedelje nakon mog punoletstva, sećam se da je ceo čas pričao o ženskom samopouzdanju i fatalnim ženama. Pričao je kako žensko samopouzdanje ne postoji, kako može da ga odnese vetar, da pukneš prstima i žena padne. Sve vreme me je gledao u oči. Imala sam u tom momentu nula samopouzdanja zbog njega, ali nisam tada ni bila svesna. Gledala sam ga s divljenjem! Mislila kako on sve zna i kako sve vidi! Procenio je i on to i odveo me u kancelariju, gde mi je rekao da ćemo raditi na mom samopouzdanju i da će on meni da pomogne. On je veoma inteligentna osoba, prepametan čovek koji je pripremio savršen zločin“,  priča ova 20-godišnjakinja.

„Kada bi se to dogodilo, ja sam se tuširala 10 puta. Bez preterivanja, 10 puta. Uđem u kadu, istuširam se, izađem, pa se vratim u kadu jer moram to da sperem sa sebe. Znala sam da nije normalno da me dira neko od 66-67 godina, bilo mi je odvratno, ali i dalje nisam sumnjala da ima bilo kakve namere koje nisu pedagoške i za moje dobro. To je taj bolesni strah da ti njega ne smeš da razočaraš, nikako! Vraćala sam se na te časove, jer sam se plašila da on ne pomisli da zbog toga nisam došla. To je do te mere išlo“, kaže ova studentkinja glume.

Studentkinja je u svojoj ispovesti za „Blic“ rekla da i dalje oseća Mikin miris, te da joj se dešava da ga priviđa na ulici iako se nisu videli dve godine.

„Da nas je neko napao na ulici i odveo u podrum, možda bismo uspele da se odbranimo, ali ne i od njega. Upravo je to proizašlo iz onoga kako nas je vaspitavao. Jer, on nas je vaspitavao. Ni roditelji, ni škola, ni prijatelji… On je bio ključni mentor“, kaže ona.

Devojka je otkrila i da se silovanje ponavljalo skoro svakog utorka.

„Ponekad bi propustio jedan ili dva utorka i pomislila bih da to prestaje, da će sve ponovo biti kako treba… A onda te opet pozove u kancelariju. Sećam se tog bolesnog straha svaki put pred odlazak u tu prostoriju. Bila sam šef grupe, stajala sam u sredini i na kraju časa izgovarala molitvu ‘Oče naš’. Sve vreme sam čekala hoće li mi prići da mi kaže da ostanem, noge su mi se tresle“, ističe ona.

20-godišnjakinja kaže da su silovanja prestala kada se završila tzv. škola glume.

„Bio je maj, a sve je počelo u novembru. Sedela sam u kafiću sa dve drugarice. Za stolom pored bile su dve koleginice, koje su znale da se u toj školi nešto dešava. Prišle su nam, pitale su kako idu pripreme i da li se nešto dešava u kancelariji. Kao da sam jedva čekala da me to neko pita, pukla sam, počela da plačem… Onda me je kontaktirala jedna starija koleginica. Govorila mi je da nikako ne idem na poslednji čas. Ipak sam otišla, to je taj bolesni momenat, ali dogovor je bio da se pred kraja časa one pojave i spreče ga da me odvede u kancelariju. Tako je i bilo. To je bio moj poslednji susret s Mikom. Izletela sam niz stepenice, ispred škole, u Knez Mihailovu, i opet sam povraćala. Bilo je to olakšanje pomešano sa strahom, jer sam se plašila da može da se nastavi, da će uspeti da dođe po mene i kad više ne budem u studiju“,  priča studentkinja glume.

Miroslav Mika Aleksić Foto:printscreen/TV lica/RTS

Njen motiv da ispriča svoju priču, bio je kako kaže, da nijedna devojka ne doživi ovako nešto.

„Pozvala sam ih na piće. Morala sam da im kažem, jer sam znala da neće moći da mu kažu “ne”. Rekla sam im: ili da se ispišu iz grupe i da glumu upišu bez njega, jer su talentovane i vredne, ili da ne upisuju glumu, da ne bi morale da idu na pripreme. Dobro se osećam što sam sprečila da prežive isto što i ja“, kaže ona.

Znala je, kaže, da ne može narednih 15 godina da vuče za ruku nove generacije u tzv. školi glume i priča im šta je preživela.

PROČITAJTE JOŠ

„Znala sam da to nije rešenje. Da moramo nešto drugo da preduzmemo i da moramo da ga prijavimo. Blago sam rekla porodici, tek ponešto, nisam pominjala silovanje, da bi preživeli. Tek posle razgovora sa Ivinim ocem shvatili su šta se zaista dešavalo i dobila sam bezuslovnu podršku“, kaže ona.

Posle svega, ova studentkinja glume poziva sve žrtve da se jave i oglase.

„Ovo je poziv svima koji trpe bilo koji vid šikaniranja i maltretiranja da kažu NE! Da prijave! Uvek će biti neko ko će vas razumeti i pomoći. Zato svako treba da se javi. Meni je drago da smo stali na put svemu, mislila sam da će trajati večno“, kaže 20-godišnja devojka.

 

 

Izvor: Blic

****

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar