Foto: E-Stock/Ivan Dobricic

"Moj bračni status se promenio. Milorad i ja nismo zajedno tri godine. Imamo dete o kome vodimo računa zajednički. Sporazumno i civilizovano smo se razišli i ostali smo u korektnim odnosima", rekla je glumica Jelena Đukić u intervjuu za Nova.rs, kada smo je pitali da li je istina da se njen bračni status promenio.

PROČITAJTE JOŠ

Pored toga, sa glumicom smo pričali o „Vikendu sa ćaletom“ – filmu i istoimenoj seriji koja se emituje svakog ponedeljka od 21 sat na Novoj S, kao i  pretpremijerno svakog petka od 10 sati, na portalu Nova.rs. Osim uloge žene kriminalca Kašike koju je prokomentarisala, glumica se osvrnula i na svoj privatni emotivni status, ističući kako sa rediteljem Miloradom Milinkovićem ima korektan odnos zbog zajedničke ćerke.

Koronavirus je dosta omeo celu promociju, ali je film svejedno prošao dosta dobro. Da li je ceo projekat, uključujući i seriju, ispunio i tvoja očekivanja?

– „Vikend sa ćaletom“ je kupio srce publike. Ništa tu nije mogla da poremeti korona. Imali smo premijeru u svim novim okolnostima, ali su se zatim samo nizali gledaoci u bioskopima. Napravljena je dobra priča. Dobijamo samo dobre komentare.

Jelena Đukić / Foto: Nova.rs

Koliko se tvoj lik u filmu i seriji razlikuje od tebe privatno? I kada je estetika lika u pitanju, ali i njeni životni odabiri?

– Lik koji sam tumačila je potpuno dijametralan od mene. Zato i nije bilo lako „ući u te cipele“ i potpuno se poništiti. Žena kriminalca koja nije poštovana ni malo, koja je samo možda jednom zasjala i vrlo brzo se ugasila, postala je žrtva u jednom odnosu. Nije ona to baš sve tako zamišljala, ali mislim da i nije puno mislila. Bitno joj je bilo da je pored opasnog momka sa ulice kome je rodila dete, i na taj način se integrisala u društvo i okruženje o kome je maštala.

POGLEDAJTE I OVO

U seriji i filmu imaš dosta scena sa malim Vasom. Koliko ti je to što si i sama majka pomoglo u radu sa decom? Jer je sasvim logično da prema njima treba da postoji drugačiji pristup…

– Sa decom nije teško raditi. Vasa je veliko dete i sjajno talentovan, kao i mala Ana koja nam je davala domaći zadatak kakvu koncentraciju imam posle mnogo sati provedenih na setu. Tekst su znali besprekorno i bili su tačni. Sa decom je lako.

Mediji već godinama prepisuju stari tekst u kojem se Milorad Milinković navodi kao tvoj suprug. Tvoj bračni status se promenio?

– Da, moj bračni status se promenio. Milorad i ja nismo zajedno tri godine. Imamo dete o kome vodimo računa zajednički. Sporazumno i civilizovano smo se razišli i ostali smo u korektnim odnosima.

U kakvim ste odnosima sada? Zajedno imate dete, a nekada ste radili na zajedničkim projektima – da li ste ostali i prijatelji?

– Kada se prekine neki emotivni odnos – on je prekinut. Posle toga ljudi ostaju bliski jedino ako imaju nešto što ih veže, a u našem slučaju to je dete. Trudimo se da njoj bude dobro i da izraste u zdravu i stabilnu ličnost.

Jelena Đukić Foto: Aleksandar Krstović

Vaši životi će i poslovno zauvek biti isprepletani …Da li biste u budućnosti ponovo sarađivali na nekom projektu, ako se za to ukaže prilika?

– Ne opterećujemo se projektima. Svako radi za sebe i ima svoju poslovnu priču. Ako nam se ukrste putevi, nema razloga da ne radimo zajedno.

Da li sada radiš na nekim projektima i kakvi su planovi za 2021. godinu?

– I dalje igram u „Igri sudbine“ i radujem se nekoj novoj predstavi.

BONUS VIDEO

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare