Vučić u Veče s Ivanom Ivanovićem: Tenzija je bila velika

Showbiz 06. jan. 202107:15 > 07:43131 komentara
Podeli:
Foto:Zoran Lončarević/Ivan Dinić/Nova.rs

Iako je Tviter poznatog voditelja Ivana Ivanovića prepun kritika koje su jasno i direktno upućene predsedniku Aleksandru Vučiću, te se zbog toga dijalog između njih dvojice ne bi mogao ni zamisliti, Vučić i Ivanović su u prošlosti ipak sedeli jedan naspam drugog u studiju. Prvi put je bilo pristojno, ali drugi put tenzija je bila i te kako opipljiva.

PROČITAJTE JOŠ

Nekada davno, pre nešto više od deset godina, tadašnji kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“. Iako ovo možda zvuči kao bajka, ovakav scenario zaista se dogodio. Poznati voditelj Ivan Ivanović ugostio je u svom studiju Aleksandra Vučića i Suzanu Mančić, i ta emisija bila je uobičajena, standardnog zabavnog karaktera – poznati gosti odgovarali bi na pitanja zanimljivog voditelja.

Aleksandar Vučić je tom prilikom izjavio da je izgubio na izborima za gradonačelnika jer je sebi dao jedan dan odmora, tokom kojeg bi sigurno prikupio glasove koji su mu nedostajali kako bi pobedio tadašnjeg političkog protivnika. Sada kada znamo da je Vučić u prošlosti izgubio u političkoj trci zbog toga što se odmorio jedan jedini dan, biće nam jasno zašto je njegovo sadašnje radno vreme 24/7.

Foto:Screenshot/Youtube

Tada naizgled prijatna atmosfera iz emisije prerašće u prikrivenu netrepeljivost, koja će se prvi put osetiti 2015. godine, kada je voditelj Ivan Ivanović opet dobio priliku da u nešto drugačijem okruženju vodi dijalog sa Vučićem, koji je u međuvremenu proglašen premijerom Srbije. Vučićev politički napredak postao je neiscrpan izvor Ivanovih šala kojima bi zabavljao gledaoce svoje emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“. Premijer je to odlično znao, i tokom ovog dijaloga u nekoliko navrata izrekao je jasan stav na tu temu.

Foto:Screenshot/Youtube

„Ja nikada ne znam šta vi govorite, nemojte da se naljutite, ponekad ne gledam vašu emisiju“, rekao je Vučić na početku njihovog razgovora čim mu se ukazala prilika za to, a voditelj kao da je jedva dočekao pogodan trenutak da se našali u svom maniru na Vučićev račun, naravno.

„Pa ne možete da gledate kada radite 25 sati dnevno“, izustio je Ivanović kroz smeh koji je posebno nadražio Vučićevu nadmenost.

„Ne radim toliko jer nemamo 25 sati, ali radim dosta i za razliku od drugih, ponosim se time“, bukvalan je bio Vučić, koji kao da namerno nije želeo da procesuira Ivanovićevu metaforu.

Kada je shvatio da vrag polako odnosi šalu, tadašnji premijer odlučio je da taksativno nabroji sve svoje herojske podvige, kako bi velikim delima razoružao ovog voditelja. Međutim, Ivanovićev sinonim je ironija, i od nje nije mogao da pobegne ni kad su u pitanju avioni, kamioni, vozovi, pa ni Beograd na vodi…

Foto:Screenshot/Youtube

„Avion dolazi uskoro iz Indije. To je naš prvi širokotrupni avion. Uredićemo ga po našim uzusima, biznis klasa će da bude veoma dobra. Sednete u Beograd i za deset sati ste u Njujorku. Nema presedanja, mučenja i svega drugog. Možemo i zajedno da idemo“, pozvao je Vučić Ivanovića da mu bude gost na letu BG-NY, kako bi se pohvalio svojim postignućem, ali dobio je odgovor kojem se sigurno nije nadao.

„Možemo, hvala, prihvatam poziv ali samo ako je o vašem trošku“, reče voditelj, te prasnu u smeh. Kada je video da je premijer bio „mrtav ozbiljan“, Ivanović je priznao da se šalio, ali kasno. Hladnokrvnost na Vučićevom licu zasigurno je značila „odložen let“.

Foto:Screenshot/Youtube

Još jedan Ivanovićev šah-mat zasigurno je bio onaj kada je premijerov brzi voz nazvao maketom, a o Beogradu na vodi da ne pričamo…

„Što ste navalili na Beograd na vodi onoliko“, upitao je sada već ljutito Vučić, te je dodao:

„Ja za to živim i ponosan sam a svi bi da se sprdaju sa tim. Vi se sprdajte a ja ću da nastavim da radim.“

„Mislim da je tako najpoštenije“, složio se voditelj.

Aleksandar Vučić je tada rekao: „Videćemo ko će poslednji da se smeje“.

Ipak, poslovica „pametniji popušta“ bolje bi objasnila smenu ovih replika…

Sada ni u najluđim snovima ne bismo mogli da zamislimo kako bi danas izgledao dijalog između poznatog voditelja i predsednika.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar