Podeli
Foto: Ivan Dinić/Nova S

Autorka, voditeljka i novinarka Vesna Dedić, nedavno je javno napisala na Instagramu da je nakon osamnaest dana izolacije konačno slobodna, te da se posle preležanog koronavirusa vratila snimanju emisije "Balkanskom ulicom". U ispovesti za Nova.rs, Dedić je savetovala čitaoce da se pri prvim simptomima jave lekaru, jer je neadekvatno lečenje za nju umalo bilo fatalno.

“Ne volim da pričam o najintimnijim detaljima iz svog života, ali ono što mislim da je korisno da čuju vaši čitaoci je pre svega savet da na pojavu prvih simptoma, kao što je temperatura, odmah odu kod lekara, i to isključivo u neku državnu kovid ambulantu”, započela je Vesna Dedić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

“Ja sam napravila skoro fatalnu grešku i otišla u privatnu bolnicu i bila deset dana u kućnim uslovima potpuno neadekvatno lečena. Desetog dana, kada nisam reagovala na antibiotsku terapiju, i desetog dana visoke temperature koja nije spadala, prijatelji su se jako zabrinuli i nagovorili me da odem u kovid ambulantu Urgentog centra. Tamo mi je dijagnostikovana upala pluća”, govori Vesna.

Kaže da su joj nakon toga lekari u KBC Zemun promenili terapiju, a da je strah od bolnice za nju bio najveći.

“Lekari KBC Zemun su mi promenili terapiju na koju sam u roku od 24 časa odreagovala i beskrajno sam im zahvalna. Nisam bila hospitalizivana i priznajem da je strah od bolnice bio moj najveći strah. Najkritičniji dani su između 10 i 13 dana, i to je zaista teško i fizički i psihički izdržati. Posledice postoje, oporavak je zaista težak i neizvestan kada pogledaš kakve posledice jaka terapija i virus ostavljaju na krvnu sliku”, ispričala je Vesna za naš portal i dodala:

“Užasno je što korona podrazumeva izolaciju i samoću. Priznajem da sam sebe u nekim danima baš razočarala, plakala sam i bila puna samosažaljenja. Ali svaki težak trenutak u životu je i jedna vrsta duhovnog čišćenja, velikog spremanja i sopstvene duše i ljudi koji čine tvoj život. Moja najveća snaga je bila brižnost prijatelja i svest da ne smem slabošću da razočaram Lenku, moju ćerku, koja je zimus sama u nekoj studentskoj sobi u Holandiji prošla koronu, a ja sam je nemoćna gledala preko WhatsUp-a, jer nama nije dozvoljen ulazak u Evropsku uniju.”

Apeluje da se zaraženima obezbedi besplatno lečenje.

“Ne postoji teža situacija za bilo koju majku od one kada ne možeš svom detetu ni čašu vode da doneseš. Borba sa koronom podrazumeva i finansijske troškove za lekove i vitamine, kvalitetnu hranu i ja mislim da je deo društvene odgovornosti države i farmaceutskih kompanija da najugroženijim stanovnicima obezbedi besplatne vitamine i proizvode za jačanje imuniteta. Samo nauka, brižnost i dobrota mogu da nam donesu spas iz ovog planetarnog korona logora”, zaključila je Dedić za Nova.rs.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Voditeljka je ranije na Instagramu napisala da je osamnaest dana provela u izolaciji.

“Posle 18 dana Kovida i straha, nemoći i nemira…odlazak na posao kroz Košutnjak je praznik. Hvala prijateljima koji su bili uz mene, umeli da kažu “Ne dam te”, ekipi prijema Urgentnog centra Beograd i KBC Zemun”, napisala je Vesna Dedić na Instagramu, zajedno sa snimkom iz auta, na kojem se vidi da se uputila na svoj prvi radni dan.

U kratkoj izjavi za Nova.rs tada, Dedić je potvrdila da je preležala koronavirus. Kako je prokomentarisala, o tome nije želela da priča do sada.

“Ja nisam htela o tome da pričam, važno je da sam sada dobro”, rekla je Dedić.

“Ovo je moj prvi snimajući dan posle mesec dana pauze. Sprema se novi ciklus Balkanskom ulicom i jako sam srećna zbog toga”, dodala je Vesna tada za Nova.rs.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar