Podeli
Foto: Arhiva

Na današnji dan pre tačno 13 godina, u jezivoj saobraćajnoj nesreći, tragično je izgubio život jedan od najvoljenijih balkanskih vokala, Toše Proeski...

PROČITAJTE JOŠ

Imao je samo 26 godina kada je pre tačno trinaest godina zaspao zauvek. Tog 16. oktobra 2007. godine regionalnim medijima je odjeknula vest da je muzička zvezda Toše Proeski nastradao u saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod Nove Gradiške i u suzama ostavio mnogobrojne fanove, pa čak i one koji to nisu bili.

Iza sebe je ostavio neutešnu porodicu, prijatelje, kolege, publiku, a jedna od njegovih većih prijateljica među kolegama svakako je bila Goca Tržan, sa kojom je Proeski snimio i duet “1200 milja”, koji je hit i dan danas.

Tržanova se za Nova.rs priseća Tošeta Prosekog, i dalje sa knedlom u grlu.

“Toliko mi je žao što Toše nije živ. Volela bih da možemo da vidimo kako bi izgledao kao zreo i odrastao čovek i umetnik. Bio je klinac kada je stradao. Naše prijateljstvo bilo je vrlo specifično, a saradnja mnogo više od saradnje. Naučila sam dosta toga od njega, bez obzira na to što je bio mlađi od mene. Mnogo sam ga volela, bio je divan dečko, nimalo skroman kao što su ga predstavljali ljudi. Naime, otvoreno je pokazivao svoje ambicije i želeo je da osvoji ceo svet. Uspeo bi u tome da je ostao živ”.

Tošetov zaštitni znak bila je rečenica “Sve vas volim” (Ve sakam site), i to je pokazivao svojim pesmama, energijom, osmehom… Iako veoma mlad, Toše je svojim izjavama i odnosom prema životu pokazivao svoju dubinu i mudrost.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.