Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Serija Squid Game trenutno je najpopularnija serija na svetu, zbog čega postaje glavna meta za razne tužbe i druge situacije na kojima može da se zaradi. Upravo iz tog razloga produkcija serije, ali i Netfliks su za manje od nedelju dana dobili čak nekoliko tužbi.

Pročitajte još:

Prvi problemi krenui su već od same premijere serije. Naime, u prvoj epizodi, na vizit karti koja reklamira ovu krvavu igru, nađe se broj telefona koji će svako od učesnika pozvati pre početka igre.

Ispostaviće se da niko nije proverio, i da su u seriji iskoritili pravi broj čoveka iz Južne Koreje, koji sad dobija preko 4000 poziva dnevno.

Kako se navodi, ljudi su prvo iz radoznalosti okretali ovaj broj, ali dosta se i javilo da se prijavi i učestvuje u igri. Zvaničnici iz Netfliksa kažu da će ispeglati stvari sa gospodnim, odnosno platiti koliko treba. Zanimljvio je samo koliko ljudima malo treba da poveruju da ono šta gledaju kao fantaziju je u suštini stvarno, i da probaju da okrenu broj koji vide na ekranu, pod parolom, ko zna, možda je stvarno i možda možemo da osvojimo vrednu nagradu.

Nešto ozbiljnija tužba se sprema od strane južnokorejskog provajdera SK Broadband, koji se žali da im ova serija odnosno Netfliks preopteretio mrežu, zbog čega im je internet jako loše radio.

Ako se na sudu dokaže da je Netfliks kriv, ova provajderska kuća bi mogla da postane bogatija za skoro 32 miliona dolara. Iako, ostaje malo nejasno kako je Netfliks kriv zbog svega ovoga, ali SK Broadband će probati da uzme nešto para, pošto znaju da imaju.

Foto: Promo/Netflix

Squid game će prestići, ako već nije, seriju Bridgerton, kao najgledaniju ovog striming servisa. Ono što je izgleda poseban talenat ove produkcije, to je da proguraju na globalnom planu serije neengleskog govornog područija. Pa tako smo imali Narcos, Drak, La Casa De Papel, ali sve to nije ništa u poređenju sa južnokorejskom senzacijom.

Glumac Wi Ha-Joon, zvezda megapopularne serije „Squid Game“ prokomentarisao je trenutnu pomamu gledalaca za serijom i istako svoju zabrinutost da bi radnja serija mogla postati relanost današnjice.

BONUS VIDEO: Nova.rs na snimanju serije „Kljun“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare