„Vreme zla“ od 25. oktobra na NOVA S

Film 21. okt. 202111:02 > 23. okt. 2021 21:50
Podeli:
Nada Šargin i Goran Bogdan Vreme zla Foto: Aleksandar Letić/Promo

Dugoočekivana istorijska drama „Vreme zla“ počinje da se emituje 25. oktobra na televiziji NOVA S.

Nakon uspešne serije „Koreni“ stiže svojevrsni nastavak – serija je nastala po motivima romana Dobrice Ćosića iz trilogije “Vreme zla” (“Vernik”, “Grešnik” i “Otpadnik”), a okupila je značajna glumačka imena. Kreator je, baš kao i u Korenima, Goran Šušljik, a igraju Nada Šargin, Goran Bogdan, Žarko Laušević, Nataša Ninković, Radovan Vujović, Goran Šušljik, Nebojša Dugalić, Isidora Simijonović, Pavle Mensur, Pavle Čemerikić i brojni drugi.

PROČITAJTE JOŠ

Serija, u produkciji United Media, snimana je u Beogradu, ali i na više lokacija širom Srbije, poput Bilješke stene na Tari, Donje Kamenice kod Knjaževca, na padinama Crnog vrha, u kući čatmari staroj 136 godina u Gornjem Račniku kod Jagodine.

Porodicu Katić zatičemo u osvit Drugog svetskog rata, u Beogradu. Bogdan Dragović (Goran Bogdan) se vraća iz emigracije, pokušava da zarad sina Vladimira ponovo uspostavi veze sa Komunističkom partijom iz koje je izbačen kao trockista.

Njegova, praktično ostavljena žena Milena (Nada Šargin), stupa u emotivnu vezu sa Petrom Bajevićem (Goran Šušljik), agentom Kominterne i Bogdanovim ratnim drugom.

Milenin i Ivanov otac Vukašin Katić (Žarko Laušević) je slika građanske Jugoslavije i njenih principa, koja ne uspeva da se odupre nadolazećim okolnostima i ideologijama. Počinje drugi svetski rat, Milena sa bratom odlazi u Prerovo, Vladimir u partizane, dok Petar i Bogdan istovremeno završavaju u Gestapou.

Vreme zla Foto: Aleksandar Letić/Promo

Vukašin strada u banjičkom logoru kao Vladimirov talac, njegovog sina Ivana (Radovan Vujović) ubijaju Nemci, Bogdanu glave dolaze partizani, a svoj životu u Gestapou tragično završava Petar. Slomljena i sama, Milena ostaje kod rođaka Adama u Prerovu, bez vesti o sinu, bez nade da ikada išta biti isto.

Scenario je pisala Sanja Savić Milosavljavić a reditelj je Ivan Živković.

Serija ima ukupno 15 epizoda a pored prikazavanja na televiziji Nova S biće omogućeno i bindžovanje na platformi EON.

Bonus video

Nova.rs na snimanju serije „Kljun“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar