Tviteraši napali „Prijatelje“, optužuju ih za rasizam

Podeli:
Foto:Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Producenti dugoočekivane povratničke epizode "Prijatelja" na meti su optužbi za rasizam nakon što je poznato da u novim epizodama nema nijednog crnog glumca.

PROČITAJTE JOŠ

Iako će povratak voljene serije okupiti svih šest glavnih zvezda, spisak gostujućih glumaca, koje je najavio emiter HBO, kritikovan je zbog nedostatka raznolikosti.

Gosti epizode koja se u SAD emituje 27. maja (17 godina nakon poslednje iz originalne serije) uključuju Malalu Jousafzai, pakistansku aktivistkinju za žensko obrazovanje i korejski pop bend BTS, ali nema crnih zvezda.

Čak i originalni crni lik „Prijatelja“ – Rosova devojka dr Čarli Viler, koju glumi Ajša Tajler – neće se pojaviti na ponovnom okupljanju.

Ova odluka je izazvala bes na društvenim mrežama, a jedan obožavatelj napisao je:

„Nakon što su nas uverili da u Njujorku za deset sezona nema crnaca ili smeđih ljudi, oni okupljaju 25 slavnih i nekako izbegavaju da pronađu jednog crnca.“

Uključeni su i drugi komentari: „Okupljanje prijatelja! Toliko novih prijatelja! Niko od njih nije crnac“ i „Prošlo je 17 godina, a vi još uvek niste stekli nijednog crnog prijatelja?“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar