Otkrivamo vam ko je ko u „Gučijevima“ FOTO

Film 28. nov. 202100:28
Podeli:
House of Gucci
House of Gucci Foto:Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) - Scot / AFP / Profimedia

Dugo iščekivani film "House of Gucci" pre nekoliko dana imao je premijeru i u Srbiji. Noseće uloge imaju svetska superzvezda Lejdi Gaga i jedan od trenutno najtraženijih glumaca Adam Drajver, a mi vam otkrivamo ko tumači koga u ovom ostvarenju o čuvenoj porodici Guči.

PROČITAJTE JOŠ

Lejdi Gaga kao Patricia Ređani

Rođena 1948. u siromašnoj porodici na severu Italije, Patricia Ređani 1973. godine udala se za naslednika Guči carstva Mauricija. Njihov brak se raspao, a nije prošlo dugo do trenutka u kojem su joj mediji prišili nadimak Crna udovica, nakon što se saznalo da je 1995. naručila ubistvo bivšeg supruga. Da je naručila ubistvo, nikada nije priznala, no potvrdila je da je želela njegovu smrt nakon što je on krenuo dalje s prijateljicom iz djetinjstva Paolom Franki.

Osuđena je za ubistvo 1998. na 29 godina zatvora, no odslužila je tek 18 i zbog dobrog ponašanja puštena 2016. Danas živi u Milanu, a podeljena su mišljenja o tome kako je svoj posao odradila Lejdi Gaga, koja je dobila težak zadatak na na velikom ekranu prikaže upravo nju.

Adam Drajver kao Mauricio Guči

Rođen 1948. u Firenci kao sin Rodolfa Gučija i unuk osnivača slavne modne kuće Guči, Mauricio je uprkos očevom protivljenju oženio Patriciju Ređani i s njom dobio dve ćerke – Alesandru, rođenu 1977., i Alegru, rođenu 1981. godine. Kada mu je otac umro 1983. godine, Mauricio je nasliedio porodični biznis, a već dve godine kasnije ostavio je suprugu na poprilično ružan način.

Naime, otputovao je u Firencu i poslao prijatelja da njegovoj supruzi kaže da se više neće vratiti i da je njihovom braku došao kraj. Godine 1990. započeo je vezu s Paolom Franki, a nije trebalo dugo da započnu zajednički život u luksuznom stanu u Milanu. Tokom tog perioda Mauricio je doneo niz loših finansijskih odluka koje su ga koštale do te mere da je bio prisiljen da proda sve svoje dionice 1993. godine.

Džered Leto kao Paolo Guči

Mauricijev brat i jedan od četvoro dece Alda Gučija, Paolo Guči, radio je kao glavni dizajner kompanije krajem šezdesetih. Godine 1978. otac ga je imenovao potpredsednikom američke filijale Gučija, no to nije dugo trajalo. Dve godine kasnije dobio je otkaz nakon što se saznalo da je pokušao lansirati vlastitu modnu marku pod Gučijevim imenom.

Džeremi Ajrons kao Rodolfo Guči

Rodolfo Guči bio je najmlađi od petorice sinova Gučija, osnivača modne kuće Guči, a pre nego što se pridružio porodičnom biznisu snimio je više od 40 filmova. Toekom tog perioda svog života upoznao je glumicu Sandru Ravel, kojom se i oženio 1944. i dobio jedino dete – sina Mauricija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rebecca Button (@_rleigh_)

Al Paćino kao Aldo Guči

Najstariji biološki sin Gučija Gučija, Aldo, rođen je 1905, a u porodičnoj firmi počeo je da radi već kao 20-godišnjak, dostavljajući narudžbe kupcima. Upravo on otvorio je prvu Gučijevu prodavnicu izvan Firence, i to 1938. u Rimu, nakon čega je krenula ekspanzija brenda širom sveta. Godine 1953. otvorio je i prvi Guči u Njujorku.

Selma Hajek kao Đuzepina Pina Auriema

Verovatno jedina osoba od poverenja Patricije Ređijani bila je Đuzepina, koja je bila i njen dugogodišnja psihijatar. Njihova bliskost i poverenje išlo je do te mere da je upravo ona navodno delovala kao posrednica u organizaciji ubistva Patricijinog bivšeg supruga Mauricija Gučija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek)

BONUS VIDEO: Harison Ford oduševio Sicilijance – snima se peti deo Indijane Džonsa

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar