Foto:N1/Nemanja Jovanović

Autori i kompletna ekipa dve predstave povukli su se sa 38. regionalnih Susreta pozorišta u Brčkom nakon što im je saopšteno samo sat vremena pred početak festivala da je glumac Branislav Lečić član žirija.

Pročitajte još:

Ekipa predstave „64“, autorke Tene Štivičić, uputili je proglas u kojem navode da su predstavu, koju je režirala Alisa Stojanović, odigrali iz poštovanja prema publici, ali da ne žele da njihov rad ocenjuje član žirija, Branislav Lečić. Razlog tome su Lečićevi medijski nastupi tokom kojih se iživljavao nad njihovom koleginicom Danijelom Štajnfeld.

Oni su naveli da su sat vremena pred početak predstave saznali da je Lečić jedan od članova žirija.

Kako se navodi, osim autorke i režiserke, kompletna glumačka ekipa složila se sa odlukom da se povuku sa festivala.

Glumačku postavu pomenute predstave čine glumci: Hana Selimović, Miloš Timotijević, Jelena Đokić, Vladislava Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailovići Denis Murić.

Predstava 64 Predstava 64
Predstava 64 Predstava 64
Predstava 64 Predstava 64
Predstava 64 Predstava 64
Predstava 64 Predstava 64
Predstava 64 Predstava 64
Predstava 64 Predstava 64
Predstava 64 Predstava 64
Predstava 64 Predstava 64
Predstava 64 Predstava 64
Predstava 64 Predstava 64

Podsetimo, ovo nije prvi puta da Lečićeve kolege odbijaju da sarađuju s njim. Kada je Danijela Štajnfeld skupila hrabrosti i javno otkrila ime čoveka za koga novodi da ju je silovao, deo glumačkog ansambala Beogradskog dramskog pozorišta zatražilo od direktora Juga Radivojevića da Branislav Lečić ne igra u predstavi “Kad su cvetale tikve” zbog optužbi.

Među glumicima koji su potpisali peticiju bili su Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Mirjana Karanović i mnogi drugi.

Pročitajte još:

Podsetimo, nakon što su kolege odbile da učestvuju na festivalu u Brčkom, Branislav Lečić je u saopštenju za javnost najavio da će svako ko šteti njegovoj časti i ugledu biti procesuiran, odnosno tužen.

„Primećujem da se pojedinci pozivaju na pravnu državu i druge prozivaju zbog nepostojanja iste. Uslov pravne države je poštovanje pravosudnih odluka.

Svi ste upoznati sa pravosnažnom odlukom Višeg javnog tužilastva u Beogradu kojom je utvrđeno da nikakvog silovanja, sile ili bilo čega drugog nije bilo i da je Danijela Štajnfeld iznela strašne neistine, a samim tim je počinila krivično delo lažnog prijavljivanja (def.: Zabranjeno je podnošenje krivične prijave za delo za koje podnosilac zna da nije izvršeno).

Nakon svega, posle pravosnažne odluke i Apelacionog javnog tužilaštva, jasno je bilo da neće biti lak proces skidanja užasne i nepravedne ljage sa mog imena. Bio sam spreman na to, ali ne i na ovo besprizorno ponašanje na koje sam prinuđen da odreagujem“, navodi u saopštenju i dodaje da će tužiti i sve one koje su proteklih meseci odbijali da sarađuju sa njim baš iz istog razloga.

„Ne samo od danas, ili unazad par dana, od prvog dana – 22. marta 2021, svako ko je iznosio ili pronosio što god iz mog ličnog života, a što škodi mojoj časti i ugledu, i dovodi do teških posledica, biće krivično procesuiran zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo iz člana 172 KZ RS.

Pored toga, protiv svakog prijavljenog za gore navedeno krivično delo ili drugo krivično delo na moju štetu, biće podneta tužba za naknadu štete za povredu časti i ugleda.“

BONUS VIDEO: Aleksandar Đuričić: Lečić nas sad sve siluje, jer mu je to omogućilo tužilaštvo

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

 

Komentari

Svi komentari (11)