Holivudske zvezde koje nisu heroji samo na filmovima

Podeli:
Foto: EPA/EFE

Mnogi holivudski glumci su igrali heroje u filmovima, a samo su retki to postali i u stvarnom životu. Oni koji su glumili u blokbasterima posebno su naviknuti na akciju i adrenalin, te i ne čudi što u nekim životnim situacijama reaguju upravo tako - filmski. Leonardo Dikaprio, Kejt Vinslet i Tom Kruz zaista se mogu nazvati herojima, s obzirom na podvige koje su učinili.

Pročitajte još:

Dikaprio je jednom prilikom doživeo filmsku scenu i u stvarnom životu.

Naime, dok se s prijateljima odmarao na brodu u blizini jednog ostrva, iznenada je začuo poziv u pomoć. Njegov brod je tada bio jedini u blizini. Ubrzo su krenuli ka uzvicima i tada su u vodi videli čoveka koji je mahao rukama iz vode.

– Mogao sam da umrem – kroz suze je tada govorio čovek koji je skoro 11 sati plovio pre nego što je pao s broda.

Pre nego su ga predali spasiocima i hitnoj pomoći, Dikaprio i njegovi prijatelji čoveku su dali hranu, vodu i novu odeću, a on je mislio da halucinira kada je video poznatog glumca.

U filmu „Titanik“ glumila su čak dva heroja. Naime, Kejt Vinslet postala je heroina spasivši život rođaki svog supruga.

Foto: EPA/PAUL BUCK

Kejt je jednu noć spavala u kući Ričarda Bransona, s čijim je rođakom u braku kada je usled nevremena grom udario u kuću. Odjednom su čuli glasan udarac i videli svetlost, kada je kućom počeo da se širi veliki požar.

Svi su počeli da beže, a Kejt se setila da se blizu njene sobe nalazi soba Ričardove majke, koja je tada imala 90 godina i teško se kretala. Kejt je ubrzo ušla u njenu sobu, podigla je i počela s njom da beži na sigurno.

– Večno ću joj biti zahvalan. Rekla mi je kako se osećala kao da je u filmu, samo je čekala da reditelj kaže kraj, ali taj kraj nikako nije dolazio – rekao je tada Ričard.

Tom Kruz, heroj u mnogim akcionim filmovima nedavno se našao u kontroverzama zbog neobičnog ponašanja na setu, ali je dokazao ipak kako može biti heroj i kada se kamere ugase.

Tom Kruz Foto:EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Naime, on je spasio Elizabet Šu na setu filma „Koktel“. Glumica je hodala prema repnom delu helikoptera koji je u tom trenutku radio.

– Kada se ti rotori pomeraju, nevidljivi su, ali mogu da te ubiju u sekundi – rekao je tada kamerman Bil Benet.

Kako je Kruz ujedno i pilot, odmah je reagovao i potrčao prema Elizabet. Skočio je na nju i uspeo je da je uhvati samo za noge. Oboje su pali na zemlju a ona je, vidno uznemirena, vikala na njega. On je samo pokazao prstom u motor i uzvratio “Umalo da umreš“ i odveo je na sigurno.

Bonus video: Tom Kruz

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar