Milan Topalović Topalko, Lepa Brena, Marko Jarić, Vlado Georgiev, poznati, jahte
Foto: E-Stock/Konstantin Bačetić/Nova.rs/Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

Srpske javne ličnosti vlasnici su luksuznih jahti i barki vrednih od 10.000 do čak 30 miliona evra. Plovilo mnogima služi za privatne oaze sreće i mira, dok je za pojedine stvar imidža i prestiža. Lista srpskih vlasnika jahti do pre nekoliko godina bila je mnogo duža nego danas, ali i dalje postoje oni koji svoje plovilo ne bi prodali ni za šta na svetu.

Požar u hrvatskim Kaštelima u kome je potpuno uništeno više od pet brodova, među kojima je i jahta poznatog srpskog preduzetnika Milana Popovića, podsetio nas je na to da mnoge regionalne zvezde vole da ulažu u čamce, brodove i jahte, koji važe za skupe igračke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milan Topalovic (@topalko.top)

Među poslednjima listi se priključio Milan Topalović Topalko, čija je skupocena barka usidrena na obali Dunava u Višnjičkoj banji.

PROČITAJTE JOŠ

On je voju sreću i spokoj pronašao na brodu, gde živi od početka pandemije. Iako je barku kupio pre tri i po godine, pevač je tokom proteklih godinu dana, koliko ne radi, od svog hobija napravio novu, putujuću, kuću.

„Brod mi je bila najveća strast i odavno mi je želja da, jednog dana kada budem mogao i skupio novac, kupim sebi neko plovilo. Ovo je moje prvo plovilo. Svi mi drugari i kolege kažu – Pa dobro, imaš brod, ali čovek kad kupi tek svoj treći brod, to je onda to. Međutim, ja se ne slažem s tim. Ne mogu uopšte da zamislim da ovo nije moj brod ili da ga prodam. Našao sam ga u oglasima i bio je oko 40-50.000 evra. Napravio ga je i prodavao Miša iz Obrenovca. Pozvao sam ga, došao, ušao, seo s njim i nisam se više odvojio od plova“, rekao je Topalko svojevremeno za Nova.rs, kada je baš u brodu ugostio našu ekipu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

Pevačica Lepa Brena i Boba Živojinović leti po mesec dana krstare Jadranom. Njihov brod je dužine 17.5 m i širine oko 5 m. Cena jahte sa osnovnom opremom iznosila je oko 25.000 evra, a uz dodatnu opremu može da košta i do 100.000 evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko (@marko_jaric10)

Košarkaš Marko Jarić posedovao je „zeelander 44“, čija je dužina 13,5 m, a pre nekoliko godina je vredeo oko 90.000 evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vlado Georgiev Barba (@vladogeorgiev)

Vlado Georgiev kupio je kruzer „rinker 300KS“, koji je platio oko 100.000 evra. Jahta je opremljena dnevnim boravkom, spavaćom sobom za šestoro, kuhinjom i kupatilom, a dugačka je oko 6,5 m.

Saša Popović godinama je posedovao jahtu, koju je kasnije prodao. Mediji su ranije pisali da je Popovića plovilo koštalo oko milion evra. Njegova jahta je bila usidrena u Opatiji, gde on inače ima kuću.

Goran Bregović takođe poseduje brodić koji koristi samo kad leti odlazi u Perast, gde ima dve kuće.

Željko Mitrović, vlasnik TV Pinka, podneo je svojevremeno, ne tako davne 2014. godine, ustavnu žalbu jer mu je hrvatska carina 2010. godine zaplenila jahtu „El Bosco“, tražeći da plati dva miliona evra carine i takse. Mitrovićev advokat Neven Cirkveni otkrio je tada da su se, nakon što im je Upravni sud odbio žalbu, odlučili na ustavnu žalbu.

Hrvatska policija u junu 2011. godine nije dozvolila ulazak u Dubrovnik jahti „Dijana“, u vlasništvu porodice najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, iako je lučka kapetanija u tom gradu prethodno odobrila uplovljavanje

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare