Foto:promo

Film "Believe Me: The Abduction of Lisa McVey", snimljen prema istinitim događajima, uznemirio je gledaoce, a neki su čak na društvenim mrežama pisali i da se loše osećaju nakon što su pogledali.

Film „Believe Me: The Abduction of Lisa McVey“ prenosi priču o tinejdžerki s Floride, koju je 1984. oteo serijski ubica dok se biciklom vraćala kući s posla, piše Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ

Tada 17-godišnju Lisu oteo je i u zatočeništvu 26 sati držao serijski ubica i silovatelj Bobi Džo Long. Lisa je uspela da ga nagovori da je pusti i tako ostala jedina preživela od njegovih žrtava. Međutim, nakon oslobođenja suočava se s još jednim problemom: gotovo niko joj ne veruje.

Iako je film snimljen još 2018, pažnju je privukao jer se nedavno pojavio na Netflixu, a odmah je postao tema na društvenim mrežama.

Sudeći po komentarima, Lisina priča je mnoge potresla.

„Pokušavam da gledam ‘Believe Me: The Abduction of Lisa McVey’ na Netflixu i loše mi je od njega. Bože, ovo je užasno.“

„Upravo sam pogledala ‘Believe Me’ na Netflixu i plakala sam tokom celog filma. Činjenica da je snimljen prema istinitoj priči čini ga posebno užasavajućim i tužnim.“

„Gledala sam ‘Believe Me’ i bilo mi je loše i ježila sam se sve vreme.“

Inače, Long je za osam meseci ubio najmanje 10 žena na Floridi. Proglašen je krivim za ukupno osam ubistava, kao i otmicu Lise Mekvej, te je osuđen na smrtnu kaznu. Pogubljen je 2019. godine.

Lisa je postala policajka, a specijalizovala se za zločine seksualne prirode i radi na zaštiti dece. Long je bio uhvaćen upravo zahvaljujući njenoj pribranosti i pomoći, iako je tad imala samo 17 godina.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.