Glenn Close and Jonathan Pryce
Scena iz filma The Wife Foto:Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Postoje dve vrste filmova: oni u kojima od samog početka znamo kakav kraj očekivati i oni koji nas do samog kraja drže u neizvesnosti.

Pročitajte još:

Ekipa s BrightSidea izabrala je deset filmova čiji će vas preokreti držati prikovane za ekran do posljednje sekunde.

1. Supruga (The Wife)

Tokom 40 godina njihovog braka Džon je žrtvovala vlastite ambicije i podredila ih suprugovoj karijeri pisca, no kad on osvoji Nobelovu nagradu za književnost, ona počinje preispitivati svoje životne odluke. Dok ona razmišlja o tome, život joj donosi još jedno neočekivano iznenađenje.

2. Beži (Get Out)

Mladi fotograf Kris Vošington sa svojom devojkom ide na pusto imanje kako bi upoznao njenu porodicu, koja pripada društvenoj eliti. Kad bi znao zašto je zapravo pozvan, pobegao bi glavom bez obzira.

3. Nestala (Gone Girl)

Sve je spremno za proslavu pete godišnjice braka Ejmi i Nika kad Ejmi iznenadno nestane. U kući su vidljivi tragovi borbe, a Nik pronalazi još neke tragove koji mu govore kako se Ejmi njime poigravala. Hoće li mu ti tragovi pomoći da je pronađe?

4. Skriveno lice (La Cara Oculta)

Konobarica Fabiana upoznaje mladog dirigenta Adriana i s njim započinje vezu. Sve se čini idealnim dok ona ne sazna da policija istražuje misteriozni nestanak njegove bivše devojke. Osim toga, Fabiana počinje da primećuje da se u Adrianovoj kući događa nešto jako čudno.

5. Hold the Dark

Nakon smrti troje dece za koju se sumnja da su ih ubili vukovi, pisca Rasela Kroua angažuju roditelji nestalog šestogodišnjeg dečaka kako bi pronašli svog sina u divljini Aljaske. Rasel pristaje na to, ali svoju će brzo zažaliti zbog svoje odluke.

6. Damsel

Hrabri i romantični Samuel Alabaster namerava da se oženi lepom Penelope, devojkom s Divljeg zapada. Komponuje joj pesme, namerava da joj pokloni ponija za venčanje, a čak je izabrao i venčani prsten u obliku srca. Samuel unajmljuje Henrija, propovednika, da vodi ceremoniju venčanja, ali postoji jedan mali problem – Penelope je oteo negativac. Samuel sada mora da spasi svoju mladu…

7. Ritam ludila (Whiplash)

Endru se upisuje u muzičku školu kako bi ostvario svoj životni san da postane bubnjar. Nakon nekog vremena primeti ga Terence Fletcher, učitelj koji ga nekonvencionalnim metodama podiže na sasvim drugu lestvicu. Pod nadzorom ovog mentora Endru počinje da sanja još veće snove – sada želi da postane izvrstan bubnjar koji će ostaviti trag u istoriji muzičke scene. Na kraju ta želja preraste u opsesiju koja izbacuje prijateljstvo i ljubav iz Endruovog života.

8. Sluškinja (The Handmaiden)

Radnja se odvija u Koreji koju su okupirali Japanci. Prevarant nadimka Grof Fujivar nudi Sook-hee, siromašnoj devojci, priliku da učestvuje u prevari, obećavajući joj solidan prihod. On očekuje da će šarmirati Hideko, bogatu Japanku, i zajedno s njom otići u Japan, oženiti je, proglasiti ludom, odvesti u ludnicu i uzeti joj sav novac. Sook-hee mu treba pomoći tako što će postati Hidekina sluga, što je i učinila. Ali odjednom, grofov savršeni plan je ugrožen.

9. Parazit (Parasite)

Porodica Kim ima jako težak život. Moraju da žive u vlažnom, prljavom podrumu, krasti internet vezu od komšija i raditi na povremenim poslovima s nepunim radnim vremenom. Međutim, njihov sin dobije priliku da radi kod bogate porodice Park. Lažirao je diplomu o visokom obrazovanju i otišao u luksuznu vilu, gde ostavlja dobar utisak na gospođu Park. On odmah smisli neobičan plan za zapošljavanje svoje sestre.

10. Nikom ni reči (Tell No One)

Supruga Aleksandra Beka bila je žrtva serijskog ubice pre osam godina. Aleks nije mogao prevladati gubitak i potpuno se posvetio svom poslu, u kojem je pronašao jedini smisao. Situacija se zakomplikuje kad Aleks dobije informaciju da je njegova supruga verovatno živa i da je u opasnosti, baš kao i on.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare