Eva Ras: Kako sam postala jeziva i mračna Baba Draga

Film 23. okt. 202123:09
Podeli:
Eva Ras Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Glumica Eva Ras u karijeru dugoj 60 godina, prvi put je tumačila ulogu u horor filmu "Vampir" u nemačko-britanskoj koprodukciji, koji je pre nekoliko dana premijerno prikazan u Beogradu.

Pročitajte još:

Eva je za Nova.rs otkrila kako je došlo do saradnje između nje i scenariste Bojana Tomovića, čijom biografijom je i sama glumica očarana.

„Ovaj film je fantastičan. Scenarista Branko Tomović studirao je glumu na prestižnom institutu “Li Strazberg” u Njujorku koji je završio Marlon Brando, Merlin Monro i ko sve nije još. On je mene pozvao i rekao kako bi voleo da igram u njegovom filmu, to je čast“, otkrila nam je Eva.

Istakla je i razlike koje je sama uočila snimajući ovo ostavrenje u stranoj produkciji, sa ostalim koje je snimala do sada.

„To nije bilo snimanje na naš način, tu nije bilo nikakvih porodičnih atmosfera i nikakvih lažnih ljubavi da svi moramo da se volimo jer smo na istom poslu. Svi smo samo obavljali svoje zadatke. Bilo mi je jako teško na snimanju jer su me neprekidno čistili i prali da se ne vidi da sam krvava pre nego što budem krvava. S druge strane, sve je toliko ozbiljno, kamerman koji je radio sa nama je stvarno pravi umetnik. Imam portrete iz ovog filma na kojima ne mogu sebe da prepoznam, ali se opet divim tom portretu jer je prelep“, kaže glumica.

S obzirom na to da do sada čak nije ni gledala horor filmove, Eva nam je otkrila kako se snašla na snimanju filma.

„Ne samo da nisam igrala u horor filmovima, nego do današnjeg dana nisam ni gledala horor filmove. Mislila sam da to nije za mene, čak sam i u ovom filmu gledala kroz prste jer krv ne mogu da gledam. Opet to je nezamarljivi postotak u filmu. Sve ostalo je lepo jer izgleda da horor film nema vremena za improvizacije već je sve funkcioniše besprekorno. Apsolutno sam oduševljena i smatram to za moju nagradu što igram u jednom tako visokosofisticiranom uumetničkom filmu“.

Eva Ras Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pročitajte još:

Iako mnogi i danas misle da je Eva tumačila ulogu u prvom srpskom hororu „Leptirica“, ona ističe da je to sam zabluda javnog mnjenja i otkrila zbog čega je odbila ulogu u filmu koji danas važi za jedna od kultnih domaćih ostvarenja.

„Odbila sam da igram u kultom filmu Đorđa Kadijevića, ‘Leptirica’. On je prosto snimao taj film bez mene, a gledaoci i danas smatraju da ja igram u tom filmu. Prosto u javnom mnjenju postoje neke zablude i danas mnogi misle. Tada kada me je zvao prosto nisam imala afiniteta ka tome, ka tom žanru“, kaže Eva i dodaje:

„Kod nas ima jedno lažno predubeđenje na setu da mi svi glumci treba da se volimo. Ne, ne treba da se volimo već da maestralno odigramo naše uloge. U nedelju sada završavamo snimanje serije ‘Junaci našeg doba’ i četri meseca tokom snimanja sam ja davala sve od sebe, a znate šta mi je sada jedina želja – da nisam razočarala Sinišu Pavića. Kada on bude gledao da će reći da nije bilo uzalud što mi je pisao ulogu“, iskrena je Eva.

BONUS VIDEO: Bjelogrlić 2 Premijera Filma Nečista Krv

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar