Film Vampir Foto: Filmski centar Srbije/Promo

"Vampir", srpsko-britansko-nemački art-horor film, biće premijerno prikazan u bioskopima Srbije 21. oktobra. Ostvarenje je imalo svetsku premijeru u Siđesu (SITGES - International Fantastic Film Festival of Catalonia), na festivalu koji zovu Kan za horor filmove, saopštavaju iz Filmskog centra Srbije.

Reditelj i scenarista „Vampira“ je Branko Tomović, srpski glumac rođen u Nemačkoj. S ovim ostvarenjem debituje kao reditelj i scenarista dugometražnog filma. Poslednjih 17 godina živi u Londonu, a radi širom Evrope, uglavnom u Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

Film Vampir Foto: Filmski centar Srbije/Promo

Nakon dve kratke režije, a to su „Crveno“ (2016) i „Miris benzina“ (2018), odabrao je, kako se navodi, da njegov dugometražni rediteljski debi bude „Vampir“, film koji je u celini snimljen u Srbiji i koji je tematski nadahnut Balkanom i folkolorom ovih prostora.

Film je, kako ističe Tomović, inspirisan pravim slučajevima vampirizma u Srbiji početkom 18. veka:
– Jedan od vampira koji se pominje u zapisima iz tog doba bio je Arnaut Pavle iz Medveđe. Snimali smo u tom kraju, u malom selu Rujišnik, blizu Trstenika, s tim da moj film nema mnogo veze sa ovim stvarnim ljudima ili događajima. Radnja je smeštena u moderno doba i čista je fikcija.

Bonus video: Beogradski sindikat – Nepodobni smo svakoj vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar