Foto:Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Proslavljeni reditelj Kenet Brana ovih dana ima razloga za slavlje: njegovo novo ostvarenje "Belfast" nominovano je za Oskara u šest kategorija, ali veliku pažnju javnosti privlači i njegov drugi film - "Death on the Nile", koji je svetsku premijeru imao juče.

Brana u pomenutom ostvarenju po drugi put tumači čuvenog inspektora Herkula Poaroa (prvi put se u ovoj ulozi pojavio 2017. godine u filmu „Murder on the Orient Express“ koji je pozitivno ocenila i publika i kritičari).

Iako gledaoci sa nestrpljenjem čekaju da pogledaju rešavanje novih misterija, film uveliko prate nepredviđene neprijatnosti.

Kenet Brana u filmu „Death on the Nile“ Foto:Promo/MCF MegaComFilm

Pored Brane koji je glavna zvezda filma, jednu od bitnijih uloga u filmu tumači izraelska glumica Gal Gadot. Odluka da nju izabere za svoj film koštaće slavnog režisera jer pojedine zemlje već najavljuju bojkot ovog ostvarenja. Razlog? Gal je pre karijere u Holivudu morala da služi vojsku u rodnom Izraelu, u trajanju od dve godine.

Zbog toga „Death on the Nile“ po svemu sudeći neće ugledati svetlost dana u Libanu i Kuvajtu, zemljama koje sa Izraelom, blago rečeno, nemaju dobre odnose.

Gal Gadot u filmu „Death on the Nile“ Foto:Promo/MCF MegaComFilm

Pored toga, u ovom filmu se pojavljuje i ozloglašeni glumac Armi Hamer, koji je optužen za silovanje jedne žene, dok su druge izašle u javnost sa skandaloznim porukama koje im je slao.

Žena koja se predstavila kao Efi optužila je Hamera da ju je silovao i iživljavao se nad njom satima, toliko da je „mislila da će je ubiti“.

U jednoj od ekstremnih i eksplicitnih poruka koje je prošle godine objavio Dejli Mejl, Hamer je navodno prisiljavao jednu od svojih devojaka da izreže vene, a da potom tu krv upotrebi kao lubrikant za analni seks.

PROČITAJTE JOŠ

Glumac je, prema objavljenom, fantazirao o tome da masturbira dok svojim devojkama „lomi kosti“, a jednoj od njih je i napisao da bi voleo da ima seks sa njom dok je u „vegetativnom stanju“.

Sve ove informacije izašle su u javnost kada je film „Death on the Nile“ uveliko snimljen. Iako je Hamer ostao bez svih projekata koji su bili u planu, izbrisati njegove scene u ovom ostvarenju pokazalo se kao teži zadatak.

Armi Hamer i Gal Gadot u filmu „Death on the Nile“ Foto:Promo/MCF MegaComFilm

Kada je holivudski miljenik Kevin Spejsi optužen za seksualno zlostavljanje više muškaraca i ubrzo odstranjen iz Holivuda, Ridli Skot je uložio dodatnih 10 miliona dolara kako bi njegove scene zamenio onim u kojima glumi Krostofer Plamer.

Isto nije moglo da se uradi sa Hamerom iz više razloga: u scenama iz kojih je Spejsi „izbačen“ on je uglavnom bio sam, te je Plamer lako mogao da ih iznova snimi. Olakšavajuća okolnost kod filma „Death on the Nile“ je to što se Armi ne pojavljuje u tolikoj meri, pa se svi nadaju da njegova pojava neće predstaviti film u lošem svetlu.

BONUS VIDEO: Premijera Spilbergove verzije „West Side Story“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar