Dubioza kolektiv i njihov #fakenews u trci za album godine

Podeli:
Foto: Promo

Album je nominovan za prestižnu nagradu "IMPALA nezavisni evropski album godine", koje dodeljuje najveće udruženje nezavisnih izdavača Evrope IMPALA.

PROČITAJTE JOŠ

Svi će se složiti da je 2020. godina bila teška, ali jedinstvena. Pandemija je paralizovala gotovo svaki ćošak sveta ali ipak, nezavisno od toga, kreativnost evropskih nezavisnih izdavačkih kuća tokom cele prošle godine zaista se isticala. Kao i proteklih godina i ovaj put nominovani albumi uključuju širok raspon žanrova i umetnika.

Jedanaesto izdanje ove nagrade donosi pregršt odličnih albuma izdatih prošle godine, a između 25 nominovanih bendova iz svih delova Evrope našla se i Dubioza kolektiv sa svojim albumom #fakenews.

„Zahvaljujemo na nominaciji i apelujemo na žiri Impale da nam pošalju broj žiro-računa. Spremni smo uplatiti iznos od 30, pa čak i 40 evra, da nam, bar preko veze, ovaj put zaista i dodele nagradu. Čekamo na ovu Impala nagradu duže nego što fudbalski klub Vrbanjuša iz Sarajeva čeka na titulu“ – rekli su iz benda Dubioza kolektiv.

Bend je do sada 2 puta bio nominovan za ovu nagradu; 2010. godine za album „5 do 12“ i 2014. godine za album „Apsurdistan“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar