Foto:Tv Prva/Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Imajući u vidu to da su "sagovornici" Bojane Ristivojević, nove voditeljke jutarnjeg na Prvoj, u rijalitiju Parovi bili izvesni Zmaj od Šipova, i brdo nekakvih starleta, nema sumnje da i "novi" Jutarnji - obećava. Možda ćemo uskoro u nekoj od emisija slušati spoljnopolitičke analize Zmaja od Šipova ili teoriju nastanka koronavirusa Kaleta gospodara vremena, ili možda stavove o borbi za ženska prava neke starlete. Ko zna... Sada je, čini se, sve u igri.

„Jutro na Prvoj“ isprva je zamišljeno kao svaki standardni informativni jutarnji program. Međutim, tokom proteklih nekoliko meseci, počevši od Jovane Joksimović i Srđana Predojevića, i uglavnom njenih „neobičnih“ ispada usred živog programa, a onda i skandala koji je pratio otkaz voditeljskog para, pa sve do danas, kada ga vode Filip Čukanović i nekadašanja rijaliti zvezda Bojana Ristivojević, ovaj jutarnji neodoljivo podseća na još jedan TV format „lake“ zabave za široke mase, koji dolazi sa televizije koja koristi nacionalnu frekvenciju.

PROČITAJTE JOŠ

Dovoljno je prisetiti se samo jednog od „nastupa“ Jovane Joksimović, koji datira od kraja decembra 2019. godine. Voditeljka je tada bila na udaru domaće javnosti zbog komentara upućenih koleginici Mrđa Željki sa terena. Tema o kojoj su pričale ticala se depresije.

“Jesi ti depresivna? Hm?”,  upitala je Jovana koleginicu na kraju priloga, vrlo ravnim tonom. Nakon što je reporterka smireno i profesionalno odgovorila da “nije”, Jovana je nastavila.

“Dobro. Onda malo više entuzijazma. Da objasnimo gledaocima da je lepo… praznici…”

Tada su pojedini korisnici društvenih mreža naslutili da se radi o neozbiljnom i neprofesionalnom komentaru popularne voditeljke koji u najmanju ruku nije primeren za temu kao što je mentalno zdravlje. Čak i da je ceo ovaj razgovor bio izrežirani performans, što su takođe mnogi pomislili tada, bio bi jednako tužan podatak.

Ni Filipu Čukanoviću, koji je zatim i definitivno zamenio Jovanu i Srđana kao voditelj jutarnjeg, ne manjka kreativnosti. I on je za kratko vreme dao tabloidima više nego dovoljno materijala za pisanje – probao je majčino mleko svoje drugarice, dozvolio je da ga Palma „premlati“ tokom programa, a sebe je uživo prikačio i na poligraf.

Jutarnji program Prve je, čini se, u međuvremenu prevazišao i sapunice, pa bi uskoro mogao da liči i na pravi srpski rijaliti šou, što na neki način i objašnjava izbor nove voditeljke, koja je poznata  upravo kao TV lice koje vodi ovakve vrste formata.

Bojana Ristivojević tek će imati prilike da pokaže svoje bogato rijaliti iskustvo.

Ona je prevalila dug put od učesnice rijalitija „Maldivi“, preko voditeljke rijalitija „Parovi“, a onda do voditeljke jutarnjeg programa na televiziji s nacionalnom frekvencijom.

Zanimljivo je naime, kako se to danas u Srbiji, od učesnice rijalitija, stiže do voditeljke jutarnjeg programa koji bi trebalo da informiše o stvarima od javnog značaja.

I tu nije kraj. Naime, biografija Bojane Ristivojević, osim čuvenih, mučnih rasprava i nadglašavanja sa hordom razularenih, polupismenih ili potpuno nepismenih takmičara iz rijalija „Parovi“, ekstremno štetnih i bolnih i po mozak i po sluh, isprepletana je raznim kontroverzama, još iz perioda kada nije bila poznata javnosti.

Naime, 2009. godine Bojana Ristivojević, tada anonimna devojka, za dlaku je izbegla smrt u eksploziji bombe koja je postavljena ispod automobila u kojem se ona nalazila sa svojim tadašnjim dečkom Dušanom Rodićem, koji je u toj nesreći i stradao.

PROČITAJTE JOŠ

Voditeljka je u intervjuima koje je davala bila izuzetno misteriozna kada je govorila o svom ljubavnom životu, a kako se u medijima spekulisalo, razlog je taj što je bila u vezi sa moćnim muškarcima sumnjive prošlosti, kao i sadašnjosti. Pisalo se i to da je Bojana bila u vezi sa biznismenom Milinkom Mikicom Filipovićem, koji je od ranije poznat po vezama i sa pevačicom Anom Nikolić i starletom Sorajom Vučelić. Osim toga, Filipović je vlasnik i nekoliko striptiz klubova.

U maju prošle godine odjeknula je vest da Bojana Ristivojević nakon 10 godina napušta televiziju “Happy”, koja ju je „proslavila“. Voditeljka neko vreme nije radila nigde, ali je uspela sebi da priušti i putovanje na Maltu.

Ipak, na pitanja novinara šta joj je izvor prihoda nakon što je dala otkaz, Bojana je bila tajanstvena govorivši kako ima dodatne prihode van televizije od kojih fino zarađuje, a gde tačno leži taj izvor, nikad nismo saznali.

Tako je nakon duže pauze, Bojana avanzovala i uspela da se vine, sada u „prave zvezde“. Iako je duže vreme nije bilo na malim ekranima, „neko“ je se ipak setio, i došao na krajnje neobičnu ideju, da bi upravo ona bila idealan voditelj za jutarnji program na TV Prva.

Imajući u vidu to da su Bojanini „sagovornici“ u rijalitiju Parovi bili izvesni Zmaj od Šipova, i brdo nekakvih starleta, nema sumnje da i „novi“ Jutarnji -obećava.

Možda ćemo uskoro u nekoj od emisija slušati spoljnopolitičke analize Zmaja od Šipova ili teoriju nastanka koronavirusa Kaleta gospodara vremena, ili možda stavove o borbi za ženska prava neke starlete. Ko zna… Sada je, čini se, sve u igri.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.