Foto: Zoran Lončarević

"Uvidom u elektronske evidencije koje se vode kod Uprave policije utvrđeno je da postoje razlozi unutrašnje bezbednosti, koji su poznati sektoru kriminalističke policije čime su ispunjeni uslovi da se strancu na graničnom prelazu zabrani ulazak u Crnu Goru", stoji u rešenju MUP-a.

PROČITAJTE JOŠ

Pevač i kantautor Vlado Georgiev danas je vraćen sa granice prilikom dolaska u Crnu Goru. Kako navodei podgorički portal CdM, muzičara su vratili sa graničnog prelaza Sitnica za Bosnu i Hercegovinu zbog zabrane ulaska u njegovu rodnu državu.

„Georgievu je shodno članu 8 Zakona o strancima zabranjen ulaz u Crnu Goru“, rečeno je iz policije.

U obrazloženju MUP-a navodi se da je pevalu zabranjen ulazak jer to zahtevaju razlozi nacionalne, tačnije unutrašnje bezbednosti ili javnog zdravlja.

„Uvidom u elektronske evidencije koje se vode kod Uprave policije utvrđeno je da postoje razlozi unutrašnje bezbednosti, koji su poznati sektoru kriminalističke policije čime su ispunjeni uslovi da se strancu na graničnom prelazu zabrani ulazak u Crnu Goru“, stoji u rešenju MUP-a.

Koalicija „Mir je naša nacija“ pozvala je državne organe da ne zaustavljaju muzilara na putu za rodni Herceg Novi.

„Već od ponedeljka će nakon sigurne smene vlasti po hitnom postupku biti preispitane sve odluke Uprave policije koje imaju političku konotaciju. Svako onaj ko je policiju Crne Gore pretvorio u DPS-a, naićiće na odgovor pravne države. Onima koji služe autokratskom režimu grubo kršeći zakone ove zemlje biće mesto u zatvoru. Mir je kada Vlado Georgiev može mirno da dođe u Crnu Goru“, navodi se u saopštenju koalicije.

Podsetimo, Georgiev je u toku današnjeg dana na svom Tviter nalogu objavio neprijatnost koja ga je zadesila na putu za rodnu državu.

„Gospodo, na granici mi je uručeno rješenje ZABRANE ULASKA U CRNU GORU! Razlozi su nacionalne i unutrašnje bezbjednosti! Eto, ne znam šta bih više dodao… DNO DNA. Na zdravlje vam i na obraz. Živjeli! Popijte nešto, veselite se“ napisao je pevač na Tviteru podelivši fotografije zabrane koju je dobio napismeno.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare