Foto: Zoran Lončarević

Muzičar Vlado Georgiev poznat je kao neko ko nema dlake na jeziku. Tokom proteklih godina, istakao se kao jedan od retkih javnih ličnosti koji otvoreno kritikuje vladajuću partiju, ne samo u Srbiji, već i Crnoj Gori, zbog čega trenutno plaća danak. Kao neko ko se ne libi da na internetu podeli ono što mu "stoji na srcu", muzičar se trenutno nalazi na meti vladajućih partija u Srbiji, ali i Crnoj Gori - te su ga tamošnje vlasti proglasile "državnim neprijateljem".

Gotovo svaka njegova objava na Tviteru izazove lavinu reakcija domaće javnosti, a zbog današnje zabrane ulaska u Crnu Goru, prenosimo vam njegovih pet najbrutalnijih stavova na mrežama.

„Svi koji ćute, prave se mutavi – nezainteresovani – neutralni ili kažu da je situacija dobra su zasigurno deo družine zbog kojih nam je ovako kako je. To što su gnjide je posebna priča“, napisao je Georgiev pre nekoliko nedelja na pomenutoj društvenoj mreži.

Kao i obično, njegov Tvit je izazvao veliku pažnju, te se u komentarima povela žustra rasprava – da li je u pravu, ili ipak preteruje?

Njegova najnovija objava u vezi podrške opoziciji Crne Gore, učinila ga je, kako se čini, državnim neprijateljem broj jedan, zbog čega trenutno predstavlja „opasnost po unutrašnju bezbednost Crne Gore“.

PROČITAJTE JOŠ

„Vučić = Đukanović, Đukanović = Vučić. Niti je Vučić Srbija – niti je Milo Crna Gora. To su samo dva diktatora. Ni jedan ni drugi nema ni blizu većine građana. Manipulatori. Samo hrabro zaokružite 11, 9 ili 6 u nedelju i pošaljite DPS u istoriju. Mirno i dostojanstveno.“

Naime, za one neupućene – muzičar Vlado Georgiev, trenutno se vodi kao „pretnja po nacionalnu i unutrašnju bezbednost Crne Gore“ zbog čega je danas vraćen sa granice i zabranjen mu je ulazak u domovinu. On je za Nova.rs rekao da smatra da je ovo delo DPS-a, vladajuće stranke Mila Đukanovića.

“Ovo je delo DPS-a očigledno. Oni su privatizovali policiju i ovo je njihov očajnički potez i opresija , oni ne biraju sredstvo ni trenutak, za njih je svako ko ne misli kao oni pretnja i očigledno ih ugrožava.  Ja sam več prosledio rešenje koje sam dobio mojim advokatima, koji će naravno da dobro razmotre sa kojim pravom se ovde poziva uprava policije i zbog čega ja imam tretman kriminalca kada to nisam”, rekao je Georgiev za Nova.rs i dodao:

“Pravo da vam kažem, najviše mi je žao što nisam uspeo da uđem u bolnici i vidim svoju majku zbog čega sam i krenuo u Crnu Goru, ali se nadam da ću uskoro moći da uzlazim kao normalan građanin, možda već sledeće nedelje. Smatram da je ovo direktna poruka DPS-a, da Srbi koji javno ističu svoj identitet nisu dobrodošli u Crnu Goru.”

Zabrana dolazi samo nekoliko dana nakon što je poznati kantautor iz Herceg Novog pozvao građane da na izborima 30. avgusta glasaju za opoziciju Crne Gore, objavivši na svom Instagram profilu da građani treba da “dignu glas, budu hrabri i misle na budućnost”.

To međutim nije sve.

Georgiev se dvanaestog jula ove godine obratio simpatizerima Srpske napredne stranke, napisavši da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „ne izleda dobro“. Njegov komentar došao je nakon Vučićevog gostovanja u emisiji „Hit Tvit“, koja se emitovala dan ranije.

“Botovi, meni ovaj vaš preCednik ne izgleda nimalo dobro… Zdravstveno. Jako lošeg raspoloženja, uznemiren, zatim lažno smiren, odsutan, u vrlo čudnom stanju. Psihičkom…”, naveo je Vlado.

On je takođe objavljivao i tvitove u kojima je  komentarisao najavljeno poskupljenje struje i goriva, navodeći da, kako je napisao, potezi ove vlasti vode ka potpunom bankrotu Srbije.

“Idemooo, gorivo je i danas poskupilo poslije ponoći! I svakog dana poskupljuje sve… Poskupile su i cigarete, a i puno toga u prodavnici… Tako je, gazi majstore kad ti se može. Kakva klošarska posla…”, napisao je Vlado na svom Tviteru, a potom, u još jednoj objavi:

“Na putu ka potpunom bankrotu Srbije”.

Kada je predsednik Srbije nedavno gostovao na Javnom servisu, Georgiev je ponovo oštro napisao da je imao privilegiju da, kako kaže, ne gleda šljam.

“Imao sam taj luksuz da nisam gledao šljam i slušao najgnusnije laži iz najžvalavijih usta u Srbiji ikada na ultra-poltronskon i anti-narodnom javnom servisu”, napisao je Georgiev na Tviteru.

Prilikom nedavno održavanih protesta u Beogradu, Georgiev je ponovo bio glasan, te je upitao policiju zašto tuče svoj narod.

“Tučete narod policijo! Tučete svoj narod?”, napisao je on.

 

 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare