Bogatstvo Britni Spirs od 57 miliona dolara na rubu propasti

Showbiz 15. okt. 202012:23
Podeli:
Britni Spirs
Britni Spirs Foto:face to face / Face to Face / Profimedia

Bogatstvo pop princeze Britni Spirs u iznosu od 57 miliona dolara ugroženo je njenim "odbijanjem nastupa" i visokim advokatskim naknada, tvrde novi sudski dokumenti koje je proučio "The Sun".

PROČITAJTE JOŠ

Papiri takođe otkrivaju da Britni, koja se za Instagram snima kako pleše po svom domu u Los Anđelesu i objavljuje vrlo čudne selfije, ne razmišlja o ponovnom izlasku na scenu ili u studio za snimanje dok ne bude sama mogla da vodi finansije onako kako ona to želi.

Međutim, ako se sudska borba nastavi uskoro će ostati bez bogatstva kojim bi upravljala. Naime, uz dosadašnje troškove, svaki sat borbe za slobodu Britni košta oko 1000 dolara.

Naime, Britni, koja je zadnji put nastupila u Las Vegasu u decembru 2017. godine, sada pokušava da zaposli novi pravni tim kako bi mogla da poveri kompaniji „Bessemer Trust“ sa sedištem u Njujorku svoje poslove i novac.

No, njen otac Džejmi, koji kontroliše njeno bogatstvo i život kao njen zvanični staratelj, kaže da je trošak previsok.

Britni želi da zaposli advokatsku firmu „Loeb & Loeb“ kako bi zamenila svog oca u starateljskom delu i nezavisnoj firmi „Bessemer Trust“ poverila svoj novac.

Njihovi advokatski troškovi, koji su oko 945 dolara na sat, nisu „u najboljem interesu gospođe Spirs s obzirom na neizbežne, vrlo značajne troškove koji bi nastali“, tvrdi njen otac u dokumentima.

„Stopa izgaranja“ Britninog novca je vrlo visoka, s obzirom na to da ona trenutno ne radi, upozoravaju advokati njenog oca.

View this post on Instagram

??

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

„Gospodin Spirs je i dalje zabrinut zbog ‘brzine izgaranja’ novca, a istovremeno veruje da je u najboljem interesu gospođe Spirs da osigura da se ona s lakoćom vrati na posao ako će to želeti da učini u budućnosti. Naravno da gospodin Spirs shvata da je odluka o tome hoće li raditi ili ne, zavisi u potpunosti gospođi Spirs“, kažu advokati.

Britni već nekoliko meseci pokušava skloni oca s pozicije njenog staratelja, ali zasad joj to nije pošlo za rukom.

Njen pravni zastupnik Sem Ingam kaže:

View this post on Instagram

RED COMING SOON ???? … PS I found my green pin !!!

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

PROČITAJTE JOŠ

„Britni jednostavno ne deli Džejmijevu viziju budućnosti u kojoj ona treba da nastavi s nastupima i njemu u potpunosti prepusti upravljanje svojim imanjem kao što je to činila u prošlosti. Umesto toga, imenovala je firmu ‘Bessemer Trust’ za nezavisnog, izuzetno dobro kvalifikovanog finansijskog savetnika s punom uslugom s kojim može da sarađuje kako bi planirala svoje buduće potrebe, bez obzira odluči li da ikada više nastupi. Jedini način na koji će se osigurati da se čuje Britnin glas jeste da ima dostupnog kvalifikovanog pravnog savetnika koji bi je postavio u ravnopravan odnos s Džejmijem.“

Tvrdi da neće biti „neizbežnih, vrlo značajnih troškova“ zapošljavanjem novih advokata, dodajući da predstavnici njenog oca samo treba da podignu telefon kako bi rešili problem.

„Njegov savetnik je uvek dobrodošao da podigne slušalicu, nazove nas i razgovara o rešenju“, kaže Ingam.

Novootkriveni dokumenti, kako piše „The Sun“, takođe otkrivaju da je Britni potrošila 300.000 dolara na advokatske honorare boreći se, u odvojenom pravnom slučaju protiv svog bivšeg menadžera Sema Luftija. Radi se o dugotrajnom pravnom procesu oko slučaja klevete koji je započeo 2009. godine, a završio 2016. godine, kada mu je navodno dodeljen šestocifreni iznos.

Britni zasad ima advokata Sema Ingama, koga je imenovao sud, dok njen otac koristi advokatsku firmu „Freeman, Freeman & Smiley“. Svi ti troškovi namiruju se s računa za Britnino imanje plaća sve svoje troškove, s koga novac rapidno nestaje otkako je njene poslove preuzeo staratelj 2008. nakon njenog sloma.

Dastin Strend, jedan od organizatora pokreta „Free Britney“, koji pokušava da okonča njeno starateljstvo i udalji je od oca „tamničara“, rekao je:

„Britnin otac samo odlaže stvari kako bi zadržao kontrolu koja ironično takođe košta ogromnu količinu novca. Britni je potrošila milione na pravne troškove tokom više od deset godina zbog ovog nepravednog starateljstva. Njen tata se bori protiv nje na svakom koraku i stvarno je tužno za njih oboje što su došli u ovu fazu.“

Slučaj Britninog starateljstva i dalje je na sudu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar