Bili smo na omiljenom mestu Glogovca s njemu dragim ljudima

Showbiz 09. feb. 202117:01 > 17:23
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nebojša Glogovac ovde je svakodnevno pio kratki espreso, a tu smo danas, na trogodišnjicu njegove smrti, zatekli njegove najbliže - suprugu Milicu, kumove Vojina Ćetkovića i Slobodu Mićalović i nekoliko bliskih prijatelja. Kafić "Krojač" na Dorćolu i danas čuva uspomenu na svog omiljenog gosta.

PROČITAJTE JOŠ

Porodica, prijatelji i saradnici jednog od najboljih glumaca na našim prostorima, Nebojše Glogovca, danas su se okupili na Novom groblju u Beogradu na tri godine otkako je preminuo. Iako vreme prolazi, za glumčeve bliske ljude, posebno suprugu Milicu, sina i oca, svaki dan bez njega je isti – tmuran i tužan. Zbog situacije s koronavirusom u Aleji zaslužnih građana nije bilo mnogo ljudi već samo najbliži koji su mu odali počast.

Povodom godišnjice Glogovčeve smrti, ekipa Nova.rs posetila je čuveni kafić „Krojač“ na Dorćolu, u koji je glumac svraćao svako jutro. Nije mogao da prođe dan, a da ne sedne za svoj barski sto i poruči kratki espreso. Po tome je bio prepoznatljiv.

Sloboda Mićalović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ovde se našlo mesta za uramljenu Nebojšinu fotografiju, koja je na spratu kafića, postavljena na posebnom mestu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Budući da mu je to bilo omiljeno mesto u blizini njegove kućne adrese, porodica i prijatelji danas su se okupili u „Krojaču“. Koliko god da je današnji dan za njih težak, odabrano društvo se prisećalo lepih trenutaka provedenih s Nebojšom.

Glogovčeva supruga Milica ljubazno nam se zahvalila što ga nismo zaboravili.

Milica Glogovac Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Hvala vam puno na razumevanju i pažnji. Godišnjica nam uvek teško pada, pa nisam baš prava osoba za razgovor. Uskoro će biti povoda“, kratko nam je rekla Milica.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U društvu su između ostalih bili i reditelj Balša Đogo, kao i Glogovčevi kumovi Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nebojšu su i zaposleni u kafiću obožavali. Konobarica kaže da su joj kolege koje u kafiću rade duže od nje, o njemu uvek samo najlepše pričali.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Kolega koji ovde radi 14 godina je imao tu čast da poznaje Glogovca. Iz priče znam da je često svraćao ovde, pio kratki espreso i uvek bio raspoložen za druženje“, kazala nam je ova devojka.

Nebojša Glogovac bio je jedan od omiljenih glumaca na prostorima bivše Jugoslavije. Preminuo je na današnji dan u 48. godini života od posledica teške bolesti.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar