Foto: Privatna arhiva, E-Stock/Ivan Dobričić

Poznati tekstopisac i kompozitor Bane Opačić večeras je od 21.30 sat započeo svoj onlajn humanitarni koncert na Instagramu koji je namenjen bolesnom dečaku Oliveru Pal Gajodiju.

Stvaralac brojnih srpskih hitova rešio je da peva za dečakovo zdravlje, za koje je neophodno sakupiti čak 2,4 miliona evra. Tokom lajva uključili su se Banetovi brojni pratioci koji su poručivali muzičke želje, a on im je rado otpevao. Pored Opačićevog raskošnog glasa, neprevaziđenog sviranja na klaviru i pravih hitova, gledaoci i slušaoci ujedinili su se u nadi da kolektivno pomognu Oliveru kako bi što pre otišao na lečenje.

Foto: Instagram/baneopacic

Bane je tokom lajva više puta pozivao pratioce da šalju poruke za dečaka putem humanitarne fondacije (848 na 3030), a oni koji su mogućnosti i da uplate novac na žiro račun.

Oliver Pal Gajodi liver je rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju. Posle toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru. Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, medicinske aparate i servisiranje istih, medicinska i ortopedska pomagala, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Foto: Instagram/baneopacic

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)