Arkanov gardista i pucač po komšiluku: Svi Mandićevi mrakovi

Showbiz 10. nov. 202020:27 > 12:45
Podeli:
Oliver Mandić Foto:E-Stock/Ivan Dobričić

Sin pevača Olivera Mandića, Darijan Mandić, demolirao je auto svoje bivše supruge Jelene Mandić. Pevač nije želeo da komentariše postupak svog naslednika, a inače je retko u intervjuima uopšte i pričao o svom sinu. Kako kaže narodna poslovica da iver ne pada daleko od klade, tako je i Mandić stariji vodio veoma buran život. Pričalo se da je i on bio nasilan, a o njegovim kontroverznim odlukama i postupcima u životu govori se i dan danas.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Oliver Mandić rođen je u Užicu 1953. godine. Njegovi roditelji su se preselili u Beograd gde je završio srednju muzičku školu.  Bio je jedan od najpopularnijih pevača bivše Jugoslavije. Mandićevi hitovi „Ljuljaj me nežno“, “Osloni se na mene”, „Dođe mi da vrisnem tvoje ime” pevaju se i dan danas. Oliver Mandić je napisao muziku za film “Poslednji krug u Monci“. Ipak, senku na pevačev rad bacio je njegov kontroverzni život.

Kako je i sam rekao u jednom intervjuu, on se svojevremeno zabavljao sa tekstopiscem Marinom Tucaković. Njih dvoje su bili u vezi četiri godine. Par je raskinuo nakon što je Mandić izbacio pesmu „Ljuljaj me nežno“, koju je Marina Tucaković napisala. Pevač je Tucakovićevu ostavio, zbog mlađih i lepših devojaka i tada je, prema njegovim rečima, krenulo ludilo u njegovom životu.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Oliver Mandić je bio prvi muškarac na našoj javnoj sceni koji je obukao suknju, zbog čega su mu mnogi tada dobacivali da je gej.

Kada se pomene ime Olivera Mandića, ne može da se izostavi ni njegovo prijateljstvo sa Željkom Ražnatovićem Arkanom. Kada je počeo rat, on je pristupio Arkanovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi i otišao na ratište, gde je obavljao dužnost potparola i načelnika pozadine. Mandić je u jednom  intervjuu izjavio da je sahranio najmanje 40 svojih saboraca, te da mu je najteže bilo kada je morao da odnese kovčeg roditeljima u kojem su bila njihova deca. Pevač je bio taj koji je upoznao Arkana i Cecu, koja se tada prezivala Veličković, a danas Ražnatović.

Poznato je i to da je on 1997. bio protiv demonstracija opozicionih stranaka. Kritikovao je učešće muzičara i režisera na protestima, za koje je naveo da su za vreme rata bili u inostranstvu, ili da su dobili od države sredstva za snimanje filmova ili stanove, pomenuvši staru izreku “hrani  kuče da te ujede”.

Foto: Zoran Lončarević

Pevač je svojevremeno držao kafić „House of art“ u ulici „Zmaj od noćaja“, kada se iznervirao zbog toga što je komšija zidao zid, te je pucao u vazduh.

Pričalo se da Oliver Mandić ima problema sa drogom i da se zbog toga na neko vreme povukao iz javnosti.

Mandić danas svim srcem podržava stranku na vlasti. A postao je viralan i video iz 2019. godine na kojem se vidi kako pevač ljubi ruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.


Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar