Ani Korać preti 5 godina robije jer vara ljude na Instagramu

Showbiz 02. okt. 202016:30
Podeli:
Foto: E-Stock/Aleksandar Nalbantjan

Bivša učesnica rijalitija "Zadruga" Ana Korać, organizovala je nagradnu igru u spostvenoj režiji, koju je objavila na svom Instagram profilu. Izgleda da je Korać u međuvremenu shvatila da ovakav njen postupak sa sobom nosi i ozbiljne posledice, pa je brže - bolje ovu objavu obrisala.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Korać je u svojoj objavi detaljno objasnila pravila igre, koja između ostalog podrazumevaju da učesnici uplate određenu svotu novca na broj telefona specijalno namenjen za ovu svoju akciju.

„U ovoj igri učestvovaće 5.000 ljudi od kojih je samo jedan dobitnik ovog automobila! Ukoliko želite da ovaj auto bude vaš za 2.000 dinara, sve što treba da uradite je da uplatite 2000 dinara na broj +38161… Profil će vas zapratiti čim legne uplata. Svih 5.000 učesnika, njihova imena biće stavljena na papirić i ubačena u veliku kuglu, pisanje imena i izvlačenje biće uživo u lajvu“, napisala je Ana Korać ispod objave i objasnila da je iznos za učesnike iz inostranstva 17 evra, kao i da ona i njena porodica neće učestvovati u igri.

Foto: Instagram/ana_korac

Ana je potom ovu objavu uklonila sa svog Instagrama, objasnivši zatim da „čeka dozvolu, kako bi sve bilo po pravilima“.

Foto: Instagram/ana_korac

Korać se potom obratila još jednom porukom: „Drugari, ne znam da li ste me razumeli, ali da ne pišem po sto puta, igra nije počela niti će početi dok papir ne dobijemo.

Foto: Instagram/ana_korac

Nismo tačno sigurni kakav to Ana Korać papir čeka, ali smo sasvim sigurni u objavu koju smo prethodno pročitali, a koju je urgentno uklonila sa profila. Ona je vrlo otvoreno putem svog profila koji ima 315.000 pratilaca već pozvala ljude da uplate novac, što se po svemu sudeći može podvesti pod pokušaj prevare. Nije da tvrdimo, ali ako se ispostavi da je tako, prema Krivičnom zakoniku, član 208, stav 1, za ovo delo prevare zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna.

„Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom“, piše u Krivičnom zakoniku Republike Srbije.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar