Mnoge poznate autokompanije su predstavile svoje najnovije modele električnih superautomobila na godišnjem automobilskom skupu u Severnoj Kaliforniji. Od Lotusa do Lambordžinija, svi oni prelaze postepeno sa benzina na električni pogon.

Ovo nisu tradicionalna vozila koja troše benzin – ovo su hibridi i električni automobili. Cilj ovogodišnjeg auto skupa „The Quail“ jeste da se pokaže da brzi, moćni i veoma skupi automobili takođe mogu biti dobri za životnu sredinu, a više desetina najvećih brendova predstavilo je svoje najnovije modele.

Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije, proizvođači automobila imali su dodatnu godinu dana za dalji razvoj svojih električnih i hibridnih opcija, Lambordžini je tako predstavio svoj model „Countach“ vredan 2.5 miliona dolara koji može da ubrza do 100 km/h za manje od tri sekunde.

Američki predsednik Džo Bajden nedavno je najavio planove automobilske industrije da će se do kraja decenije proizvoditi električna vozila za čak polovinu američkog tržišta, što bi bio značajan korak ka ispunjenju njegovog obećanja o smanjenju emisija štetnih gasova i borbi protiv klimatskih promena.