Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić na konferenciji za novinare govori o poslovanju firme "Milenijum tim". On kaže da je ova firma bliska vlasti prisutna gde god se zagrebe.

Konferenciju možete pratiti uživo na ovom linku.

Aleksić je ispred fabrike IMT u Zemunu došao na traktoru.

„Došao sam baš traktorom IMT, a na kapiji fabrike su lanac i katanac, koji su simbol onoga što se dešava u ovoj fabrici. A nekad je odavde izlazilo 40.000 traktora godišnje. Vlast je od ovoga uspela nažalost da napravi građevinske parcele i da određene firme koje itekako imaju saradnju sa državom ovde pokrenu izgradnju najvećeg naselje. A gde god zagrebete vezano za projekte građevine tu je Milenijum tim. Tako je i u ovom slučaju. A ja ću vam sada dokazati da ima veze i sa IMT“, rekao je Aleksić i dodao:

„2015. godine pod ovom vlašću je IMT otišao u stečaj. 2014. godine je indijska firma „Tafe“ koja je jedna od vodećih u svetu uputila pismo sa namerom za privatizaciju ove fabrike, sa ciljem da nastave proizvodnju, s obzirom na činjenicu da su 50 godina imali poslovnu saradnju. Vlast u Srbiji nije htela da prihvati pismo o namerama za privatizaciju IMT i na pitanje koje su novinari Insajdera uputili direktoru firme „Tafe“ odgovor je bio da je ključna bila interesna borba oko zemljišne parcele IMT, koja je na atraktivnoj lokaciji i da tu može d ase napravi veliki broj objekata. 2018. je potpisan ugovor o prodaji žiga sa indijskom firmom „Tafe“, dok su objekti i sve ostalo van predmeta privatizacije. Katastrofalno je da država Srbije subvencioniše proizvodnju traktora, što je jedna od retko dobrih stvari, ali je tragedija da se subvencije daje za uvozne faktore, a ne za našu firmu koju su ugasili“.

Miroslav Aleksić Foto:Filip Krainčaniž/Nova.rs

Aleksić je zatim pokazao šemu za koju je rekao da je imperija koja zarađuje milion dinara na svakih sat vremena.

„Kako je tekla priča sa IMT i ulaskom firme „Milenijum tim“ u njeno vlasništvo? 3. jula 2018. godine IMT menja svoje sedište u Bulevar kralja Aleksandra, ali se u APR briše akcijski kapital koji je imala država na indijsku firmu sa 100 odsto kapitala. Posle tog rešenja sledi formiranje potpuno nove firme koj ase zove Industrija mehanizacije i traktora doo Beograd. Ta firma je po 50 odsto u vlasništvu čovek na čelu firme „Tafe“ i Ivana Bošnjaka, koji je vlasnik „Milenijum tima“. Ta firma postaje vlasnik 100 odsto kapitala kao član Industrije mašina i traktora, na adresi Žanke Stokić, gde su sve firme „Milenijum tima“ registrovane“, rekao je Aleksić.

Kao posebno zanimljiv potadak navodi to da je na današnji dan IMT promenio adresu na sedište firme „Milenijum tim“.

„Otkud Milenijum u prouizvodni mehanizacije, s obzirom da se vezuju za građevinsku industriju. Ovde se jaka sumnja da nije njihov interes da proizvode traktore, već da u budućnosti bude jedan od glavnih izvođača upravo na prostoru IMT“.

Komentarišući otvoreno pismo ministra Nebojše Stefanovića, koji je nakon hajke koja je organizovana u SNS protiv njega, za sve što mu se dešava praktično optužio opoziciju, Aleksić kaže:

„Gospodin Nebojša Stefanović krenuo je sa novom taktikom da umoli za milost velikog faraona Vučića, pa napada opoziciju i to deluje dosta tužno. Jer taj organizuje odbore po Srbiji da ga čereče. Izreka kaže: „kum ti da ime, a nadimak zaradiš sam“. Nebojša je zaradio svoj nadimak upravo na ovaj način koji je pokazao danas“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar