Miroslav Aleksic
Miroslav Aleksić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da će 2022. godina biti godina "obračuna sa režimom Aleksandra Vučića", da se građani Srbije "bude" i da shvataju "da ih vlast obmanjuje gotovo deset godina".

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ljudi više nisu spremni da ćute i žele da se bore za svoju Srbiju. Građani Srbije su prozreli da je Srpska napredna stranka okupirala državu i da je njima sve gore dok se vlast bogati“, rekao je Aleksić u Bujanovcu, gde je održana skupština Opštinskog odbora Narodne stranke.

U saopštenju te stranke navodi se i da Aleksić smatra da u Srbiji „sve može da bude drugačije“ i da je prvi korak da se „država očisti“.

„To ćemo uraditi temeljnom lustracijom, zaplenom otetog i vraćanjem narodu i sankcionisanjem svih odgovornih. Odgovaraće svi koji su se ogrešili o zakone i pljačkali Srbiju. To će biti temelj za izgradnju nove države Srbije u kojoj će svaki građanin imati jednaka prava i niko neće biti iznad institucija sistema“, rekao je Aleksić.

On je naveo da se Narodna stranka sprema za izbore pod pretpostavkom da će biti postignut dogovor o izbornim ulovima i da jača organizaciju u celoj Srbiji.
„Narodna stranka ima 110 odbora u Srbiji i iz dana u dan nam prilaze nam novi ljudi. Pokazaćemo kako u Srbiji može da se upravlja poljoprivredom, zdravstvom obrazovanjem i da se razgovara sa međunarodnom zajednicom, kao i da se podstakne domaća privreda“, rekao je Aleksić.

Aleksić se u Grdelici sastao sa predstavnicima romske zajednice, koji su mu, kako je saopšteno, kazali da su „ucenjivani“ da glasaju za SNS.

„(Oni) su ucenjivani da će dobiti socijalnu pomoć samo ako glasaju za SNS i dobijali su olovke određene boje za zaokruživanje kandidata na glasačkim listićima. Istakli su da više neće trpeti takve ucene. SNS neće više dobijati glasove brašnom, zejtinom i ugovorima o privremenom radu“, rekao je Aleksić.

On je takođe najavio da će Gradski odbor Narodne stranke Leskovac pokrenuti formiranje Saveta za nacionalne manjine u tom gradu, gde živi više od 12.000 Roma.

Skupština Opštinskog odbora Narodne stranke Bujanovac izabrala je stranački odbor a za predsednika odbora Sašu Arsića, navodi se u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram