Foto: EPA-EFE/NEIL HALL; EPA-EFE/ANDY RAIN;EPA-EFE/PHIL NOBLE; John Rainford / SplashNews.com / Splash / Profimedia; PA-EFE/TOLGA AKMEN; Shutterstock

Bilo da se sprema za modnu pistu, pozira za časopise ili ide na gala događaje, lejdi Amelija Vindzor jedna je od najsjajnih zvezda britanske kraljevske porodice. Slično kao njeni rođaci iz Vindzora i zajedno sa unucima princeze Margaret, ledi Amelija slobodna je da radi šta god poželi. Pre nekoliko dana napunila je 28 godina, a dosad je radila modne editorijale za Dolče i Gabanu, a potpisala je i ugovor sa modnom agencijom "Storm" i pored svog tog posla ima vremena da razgovara sa svojih 104.000 pratilaca na Instagramu.

Lejdi Amelija se školovala na prestižnoj školi „Sent Meri“, gde školarina iznosi više od 50.000 evra godišnje, a može da se pohvali i svojim besprekornim izgledom – Tatler ju je jednom opisao kao „najlepšeg člana kraljevske porodice“.

Sa fakulteta je odsustvovala godinu dana kako bi putovala po Indiji i Tajlandu, a onda je nastavila studije italijanskog jezika na Univerzitetu u Edinburgu.

Amelija Vindzor Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Nakon diplomiranja, nastavila je da se bavi manekenstvom, dizajnom i pisanjem za modne časopise kao što je Tatler, na čijoj naslovnoj strani se takođe pojavila.

„Amelija je nedavno sarađivala sa brendom luksuzne trikotaže ‘Brora’, gde je crpila inspiraciju iz ljubavi prema moru i donirala je deo celokupne prodaje Fondaciji Blue Marine“, navela je modna agencija Storm.

Amelija Vindzor Foto: Alan D West / Alamy / Alamy / Profimedia

Kao veliki obožavalac društvenih mreža, redovno deli svoj glamurozni život sa svojim pratiocima.

Redovno objavljuje modne savete na Instagramu, zajedno stručnjakom za nakit Alis van Kal.

„Volim što možemo da podelimo sve lepe i značajne stvari koje vidimo i čujemo u svetu. Smatram da je to izuzetno inspirativno“, rekla je Amelija.

Amelija Vindzor Foto: Mattpapz / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ova modna ikona, pravi je ekološki aktivista – koristi ekološki prihvatljivo hemijsko čišćenje kako bi održala svoju garderobu.

„Odeća koju nosim na Instagramu je uglavnom za događaje i pozajmljena je od različitih brendova“, kazala je ona.

Dodala je da pokušava da živi što je moguće ekološki svesnije, pa često kupuje na pijaci Portobelo u blizini svoje kuće u Noting Hilu.

Amelija Vindzor Foto: MALCOLM PARK / Avalon / Profimedia

Kao zagovornik održive mode i obnavljanja starih komada, Amelija je takođe prodala svoju staru odeću u aplikaciji „Depop“ kako bi prikupila novac za dobrotvornu organizaciju za životinje 2021. godine.

Kazala je da će sav prihod od prodaje otići dobrotvornoj organizaciji za zaštitu životinja „Cross River Gorilla Project“.

Svih 13 stavki koje je postavila na sajt odmah su bile prodate.

Amelija Vindzor Foto: Stills Press / Alamy / Alamy / Profimedia

Amelija je imala i uredničku ulogu za „Talia Collective“, onlajn časopis o održivosti, koji je nastao u oktobru 2020. godine.

Još jedna manekenka i deo kraljevske porodice je grčka princeza Olimpija.

Princeza Marija-Olimpia od Grčke Foto: Agence / Bestimage / Profimedia

Krasila je modne piste za kreacije Dolče i Gabane, a kum joj je niko drugi do kralj Čarls. Olimpija je ćerka Pavlosa, prestolonaslednika Grčke i Mari-Šantal Miler, dizajnerke dečije obuće i ćerke milijardera Roberta Vorena Milera.

Princeza ima više od 290 hiljada pratilaca na svom Instagram profilu, a često pokazuje svoju naklonost prema modnoj industriji, a sa samo 11 godina, prisustvovala je svojoj prvoj modnoj reviji u Rimu.

Pročitajte još...

Olimpija takođe živi u Noting Hilu, i to sa svojim psom, kojeg je usvojila tokom pandemije koronavirusa.

Od 2021. godine je u vezi sa Peregrinom Pirsonom, članom britanske kraljevske porodice čije se bogatstvo procenjuje na više od 200 miliona evra.

Princeza je ranije bila zaštitno lice Lui Vitonove kampanje za „Kapućin“ torbe.

BONUS VIDEO „Na skriveno te vodim mesto“: Ovo selo je bilo omiljeno mesto srednjevekovnih srpskih kraljica i princeza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar