Danijela Đurović Crna Gora Skupština
Danijela Đurović Foto: Printscreen/Youtube Skupština Crne Gore

Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Danijela Đurović izabrana je danas za novu predsednicu Skuštine Crne Gore.

Đurović je za ovu funkciju predložena od strane poslanika SNP-a Vladimira Jokovića, Dragana Ivanovića, Dragana Vukića, Milosave Paunović, poslanika Bošnjačke stranke Amera Smailovića i Kenane Strujić Harbić, kao i poslanika koalicije Crno na bijelo Miloša Konatara, Božene Jelušić, Suade Zoronjić i Srđana Pavićevića.

Za imenovanje nove predsednice glasalo je 45 od 48 prisutnih poslanika.

Danijela Đurović je rođena u Kotoru. Osnovnu školu je završila u Americi, osnovne studije na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, dok je zvanje magistra stekla na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na funkciju predsednice Skupštine opštine Herceg Novi stupila je 2012. godine i tako postala prva žena na čelu Herceg Novog.

Nakon parlamentarnih izbora 2020. godine ušla je u crnogorski parlament kao poslanica, a potpredsednica Socijalističke narodne partije (SNP) bila je u periodu od 2017. do 2021. godine.

Današnjim imenovanjem postala je prva žena na čelu crnogorskog parlamenta nakon Vesne Perović.

Sednici crnogorskog parlamenta ne prisustvuju poslanici Demokrata, Demokratskog fronta, Ujedinjene i Prave Crne Gore, a naredna tačka dnevnog reda je izbor 43. vlade koju je predložio mandatar Dritan Abazović.

BONUS VIDEO Abazović o sankcijama Rusiji, neozbiljnosti Krivokapića i problemu sa kvorumom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram