Željko Ivanović
Željko Ivanović Foto: Savo Prelević/Vijesti

Jedan od osnivača “Vijesti” Željko Ivanović dobitnik je značajnog priznanja “Sloboda medija” koje svake godine medijskim poslenicima širom sveta dodjeljuje TLN (Transantlantic Leadrship Network), poznati politički institut iz Vašingtona.

U kultnoj centralnoj dvorani nacionalnog Pres kluba u glavnom gradu SAD, 17. septembra, Ivanović će biti jedan od šest laureata kome će biti uručeno priznanje u kategoriji “Izuzetnost komentara i kritike”.

Zlatnu medalju TLN-a primiće Dženifer Grifin, saradnica Foks njuza (Fox News) za nacionalnu sigurnost pri Pentagonu, dok je zlatna medalja za istraživački rad u stranim medijima pripala Olgi Rudenko, odgovornoj urednici Kijev Independenta iz Ukrajine.

Foto: Printscreen/YouTube/Vijesti Online

Širin Abu Akleh će posthumno dobiti nagradu u kategoriji međunarodnog izveštavanja, dok će nobelovka Maria Resa, filipinsko-američka novinarka i generalna direktorka portala Repler, primiti nagradu u kategoriji rasvetljavanja korupcije.

U kategoriji mladih novinara nagradu je dobio Vladislav Davidžon, američki državljanin rodom iz Uzbekistana, novinar Tablet magazina, te osnivač Odesa Rivjua (Odessa Review).

O novinarskim nagradama za 2022. odlučivao je 20-člani međunarodni žiri u kome su pored čelnika TLN i američkih diplomata bili i poznati urednici i autori vodećih američkih i evropskih medija poput Pitera Rofa iz Njuzvika (Newsweeka), Daga Sandersa iz Gloub end mejl (Globe and Mail), Svana Vatermana iz BBC, Ani Elisabeth Mout, iz londonskog Telegrafa, Klausa Ditera Frankenbergera, iz Frankfurter Algemajne Cajtunga, Pitera Kanela iz Politika…

Željko Ivanović Foto: Printscreen/YouTube/pr centar

Željko Ivanović je jedan od pokretača nezavisne štampe i medija u Crnoj Gori. Učestvovao je u osnivanju i jačanju svih nezavisnih medija u Crnoj Gori od Kruga, preko Monitora, do dnevnog lista, TV i portala Vijesti. Iako je davno preuzeo vodeće menadžerske dužnosti u pomenutim medijima, Ivanović nije odustao od pisanja. Već je objavio dve knjige izbranih tekstova, komentara, analiza, satire, “Crnogorski Diznilend” i “Lovac na zmajeve”.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nakon ulaska United Medie, najveće reginalne telekomunikacione i medijske grupe u suvlasništvo “Vijesti”, Ivanović pokriva poziciju predsednika Borda direktora.

Priznanje uglednog američkog Instituta je kruna Ivanovićevog višedecenijskog rada na promociji slobode medija u Crnoj Gori, ali i regionu, a ujedno i značajno priznanje za Vijesti i dosadašnji doprinos čitave medijske grupe afirmaciji uloge medija, kao čuvara javnog interesa.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar