Vladimir Zelenski Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski sastao se danas sa vojnim komandantima kako bi razmotrili "dalji plan oslobađanja" ukrajinskih teritorija.

Zelenski je na Telegramu napisao da su takođe razgovarali o isporukama oružja za oružane snage Ukrajine, kao i o eventualnim daljim planovima Rusije nakon invazije Ukrajine.

Četiri sporazuma o prijemu novih teritorija u sastav Ruske Federacije biće potpisana danas na specijalnoj ceremoniji u Kremlju, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Moskva Foto:Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

„Glavni događaj počeće u 15 časova po moskovskom vremenu u sali Svetog Ðorda u Kremlju. Uslediće govor ruskog predsednika Vladimira Putina, da još jednom naglasim, važan. A zatim će uslediti ceremonija potpisivanja dokumenata“, rekao je Peskov.

Kako je dodao, na ceremoniji će učestvovati lideri samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR) Denis Pušilin i Leonid Pasečnik, kao i načelnici Zaporoške i Hersonske oblasti Jevgenij Balicki i Vladimir Saldo.

POGLEDAJTE JOŠ:

Takođe je ukazao da će Rusija napade na, kako je rekao, svoje nove teritorije, smatrati činom agresije.

„Neće biti ništa drugo“, kazao je Peskov u odgovoru na pitanje da li će Moskva ukrajinske napade na te teritorije smatrati činom agresije protiv Rusije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar