Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da je uveren u sposobnost svoje zemlje da odbije rusku invaziju i dodao da se Ukrajina priprema za kontranapad.

On je u intervjuu za Alarabiju, priznao da je situacija “izazovna“, ali da se njegova zemlja pojačava za borbu.
“Ne mogu da opišem situaciju kao dobru, ali se borimo. Jači smo nego pre godinu dana“, rekao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine je umanjio značaj procurelih američkih dokumenata koji se odnosu na kontraofanzivu, istovremeno izrazivši uverenje u njen uspeh, iako nije izneo nikakve detalje.

Aleksandar Sirski i Vladimir Zelenski Foto:Ukraine Presidential Press Servi / Zuma Press / Profimedia

Zelenski je govorio i o situaciji u gradu Bahmutu, gde ukrajinska vojska vodi žestoke bitke protiv ruske paravojne formacije Vagner.

POGLEDAJTE JOŠ:

Uprkos tome što neki analitičari kažu da grad ima malu stratešku vrednost, Zelenski je ostao pri stavu da Ukrajina neće odustati od tog grada na istoku Ukrajine, i pozvao analitičare da ‘posete grad kako bi razumeli šta bi se moglo dogoditi i kakve su pretnje.

“Nemoguće je da odustanemo od Bahmuta, jer će to pomoći da se proširi front borbe i daće ruskim snagama i Vagneru šanse da zauzmu više naše zemlje“, rekao je Zelenski i dodao da ako Rusija zauzme Bhmut, to može da joj posluži kao odskočna daska za napredovanje na dva veća grada u Donjeckoj oblasti – Kramatorsk i Slavjansk.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare