Vladimir Zelenski
Vladimir Zelenski Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Dvanaesti 2BS forum biće održan 7. i 8. oktobra u hotelu Splendid, u Budvi, a okupiće brojne zvaničnike iz države regiona i sveta, a predviđeno je i obraćanje ukrajinskog predsednik Volodimira Zelenskog, preneo je CDM.me.

PR Foruma Jovana Nikčević najavila je da će o regionalnim i globalnim izazovima na 2BS Forumu razgovarati predsednici, premijeri i ministri spoljnih poslova, poslanici i diplomate iz Crne Gore, regiona ali i sveta.

Ovogodišnji program će, kako kaže, biti intenzivan sa 12 panela i dva obraćanja.

Na Forumu, koji organizuje Atlantski savez Crne Gore, govoriće i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, a na predsedničkom forumu će govoriti predsednik države Milo Đukanović, kao i predsednik Slovenije Borut Pahor.

“Obratiće se i zamenik generalnog sekretara NATO-a i prvi put će se obratiti i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, koji će se obratiti ne samo učesnicima Foruma već i svim građanima Cetinja, koji su od samog početka ruske agresije na Ukrajinu tokom 100 dana organizovali protestne šetnje u znak podrške ukrajinskom narodu”, navela je Nikčević u Jutarnjem programu TVCG.

***

BONUS VIDEO: Kuća na Cetinju iz koje je ubica krenuo u krvavi pir.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar