Foto: Shutterstock

U Opštini Bosanski Novi prijavljena je nepravilnost na jednom od biračkih mesta zbog čega je glasanje privremeno obustavljeno, a policija je na terenu.

Iz Koalicije „Pod lupom“ su izvestili o, kako navode, teškom kršenju Izbornog zakona BiH, koje je zabeleženo u Bosanskom Novom, u Republici Srpskoj. Oni navode da se slučaj kršenja konkretno odnosi na donošenje dva bunta označenih glasačkih listića na biračko mesto u Hozićima (007B051).

Glasanje je, prema posljednjim informacijama, privremeno zaustavljeno. Iz policije nam je potvrđeno da su na terenu i rade na rešavanju slučaja.

POGLEDAJTE JOŠ:

Koalicija za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“ obaveštava javnost da je za Opšte izbore 2022. godine u saradnji sa 85 organizacija civilnog društva, neformalnih grupa i pojedinaca angažovala na izborni dan skoro 2.000 građanskih, nestranačkih posmatrača izbornog dana koji će posmatrati celokupni izborni proces na biračkim mestima i u lokalnim izbornim komisijama.

Podatke sa terena zaprima Pozivni centar Koalicije, a na otklanjanju izbornih nepravilnosti radi Pravni tim Koalicije, dok se izveštavanje vrši u realnom vremenu. Za sve posmatrače omogućen je nesmetan pristup biračkim mestima na koje su bili raspoređeni.

BONUS VIDEO Milorad Dodik i Željka Cvijanović o uvođenju sankcija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar