Ivica Mandić vojni analitičar
Ivica Mandić Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ruska vojska raketirala je tokom jučerašnjeg dana železničku stanicu u Kramatorsku na kojoj se u trenutku napada nalazilo na hiljade ljudi. Poginulo je najmanje 50 ljudi, a više desetina je povređeno vojni analitičar Ivica Mandić smatra da se napad nije dogodio slučajno.

„Napad se nije dogodio slučajno, ovo je nameran udarac, ako pogledate vojnu misiju Rusije u poslednjih 15, 20 godina. To su uglavnom hibridne operacije sa kinetičkim udarima. Počinje se sa kombinacijama koje ne utiču na živote ljudi, ali i sajber napadima. Kada se dostigne određeni nivo nereda između društva i države, primenjuje se kinetička sila“, objasnio je Mandić.

Pročitajte još:

Dodao je da ove dve stvari nisu u sinergijskom efektu.

„Rusku vojsku često nazivaju artiljerijskom vojskom sa puno tenkova. Oni drugačije ne znaju i to je namera i nameran napad na civile sa ciljem stvaranja panike. Radimo na tome od prvog dana“, rekao je Mandić.

Na projektilu su ispisane reči „za decu“.

Mandić kaže da je poruka „za decu“ koja je bila ispisana na projektilu bolesna i varvarska, prenosi Index.hr.

“ Svrha natpisa je stvaranje klime koja nastoji da uznemiri društvo – uređenu državu koja funkcioniše u ratnom stanju gotovo savršeno. To je teroristička strategija izvođenja vojnih operacija,“ rekao je Mandić.

Sva dešavanje iz Ukrajine pratite na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO: Ukrajina predstavnici EU u Buči nove žrtve na istoku zemlje Sankcije Rusiji se povećavaju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare