Foto: Shutterstock

Uoči popuštanja mera u ponedeljak, zahvaljujući čemu će svoja vrata ponovo otvoriti teretane i fitnes-centri, u Dnevniku N1 gostovao je Andrija Klarić, vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci koji se pobunio protiv odluke Štaba i zbog otvaranja uprkos propisanim merama, dobio zabranu rada na 30 dana.

„U mom rešenju stoji da imam zabranu rada 30 dana ili do promene odluke Štaba. Ta odluka vredi, dakle, do noćas u ponoć tako da ćemo sutra ujutro otvoriti“, rekao je Andrija Klarić.

„Prvi trening je u 5 i 45. Pre sam radio sa šest ljudi u jednoj dvorani, a sada ću morati samo s tri osobe. Dvorana je predviđena za 12 ljudi. Koji biznis je profitabilan s 25%? Moja reakcija nije bila samo zbog zatvaranja nego zbog ustavnog prava na rad“, dodao je.

Na pitanje što misli o tome što su ga neki tad smatrali herojem zbog otpora koji je pružio, Klarić odgovara da je jadna zemlja u kojoj je on heroj i dodaje da ne misli da je učinio nešto posebno.

„Jadna je zemlja u kojoj sam ja heroj, ako jesam. Ne mislim da sam učinio nešto posebno, reagovao sam iskreno i s ubeđenjem. I danas je nekima zabranjen rad i pozivam ljude koji donose odluke, neka sutra sebi isplate 4000 kuna i neka vide kako je to. Ne mogu biti srećan što je meni dozvoljeno, kako je svim ostalima kojima je i dalje zabranjeno da rade? Uslovi za nastavak rada svih postoje. Moramo brinuti i o onima koji će stradati od covid-politike, a ne samo od covida. Sad se brine o ljudima koji će potencijalno stradati od covida na cenu onih koji će stradati od covid-politike“, kaže.

Podseća da je vežbanje važno i za psihičko zdravlje: „Stres je jedan od glavnih uzroka lošeg imuniteta. Ovaj strah nas je učinio podložnim bolestima. Imunitetom se moramo čuvati od virusa.“

Premda se pisalo da je dobio 30.000 kuna kazne zbog otvaranja teretane uprkos odluci Stožera, Klarić je rekao da još nema rešenje kolika je kazna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)