Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Hrvatska stranka FOKUS je pokrenula onlajn peticiju za otvaranje kafića i restorana. Uz objašnjenje da je Nacionalni štab ponovo doneo nelogičan set mera kojima se brani otvaranje kafića i restorana dok, s druge strane, dopušta otvaranje kockarnica, FOKUS poziva građane da potpišu peticiju koja će biti predata vladi Republike Hrvatske.

Stranka dodaje da će pod parolom „Vratite nam naš način života“ građani od Vlade tražiti da se kafićima i restoranima omogući rad, prenosi Hina.

„Razlog pokretanja peticije su dvostruki kriterijumi i nepravda kojima nam je oduzet naš način života. Istovremeno, oni koji donose mere ponašaju se kao da ne živimo u istoj državi te da ista pravila ne važe za sve. Svakodnevno imamo primere gde i sami članovi Štaba i Vlade krše mere, rade stvari preko reda i stavljaju sebe i svoje u povlašćene pozicije. Šta je to nego ruganje hrvatskim građanima?“ rekao je saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba Davor Nađi.

Iako je broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj već dugo u padu, Vlada je opet odbila da dozvoli otvaranje kafića i restorana, ali je zato dopustila otvaranje kockarnica, navodi se u peticiji i ističe nekoliko primera odluka vlasti koje su „nelogične i protivne zdravom razumu“.

Vlasti su zabranile rad kladionicama, automat klubovima i kazinima, ali je dozvoljen rad poslovnicama Hrvatske Lutrije koje mogu da primaju uplate za „srećke“, ali ne i kladioničarske listiće (u novembru.) Nadalje, zabranjeno je treniranje u sportovima u kojima nema kontakta – poput tenisa ili jahanja.

U hotelima je dozvoljen rad kafićima i restoranima, iako je pružanje takvih usluga zabranjeno bilo gde drugde“, navodi se u onlajn peticiji stranke FOKUS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar