Foto: EPA-EFE/MAX CAVALLARI

Nakon otvaranja novih žarišta koronavirusa izazvanih druženjem VIP osoba u čuvenom italijanskom letovalištu na ostrvu Sardinija, pažnja je sada usmerena na drugo elitno turističko mesto - Kortina D'Ampeco, na severu zemlje u Dolomitima.

Na konferenciji za medije predsednik oblasti Veneto, Luka Zaja, rekao je da je među gostima “Letnjeg festivala” (Summer festival) otkriven jedan učesnik koji je pozitivan na koronavirus.

Pročitaj i:

Vlasti su potom pozvale sve one koji su prisustvovali ovom događaju 20. avgusta da se testiraju na koronavirus.

Više od 500 osoba, od kojih su mnoge VIP, prisustvovalo je festivalu koji je bio najavljen kao najglamuroznije okupljanje ovog leta.

Učesnici su platili ulaznicu od 100 evra, koja je ujedno bila i karta za ski-lift, jer je gustiranje specijaliteta koje su pripremali čuveni kuvari iz luksuznih hotelia u Kortini D’Ampeko bilo organizovano na padinama planine.

Foto: EPA-EFE/MAX CAVALLARI

Ukoliko se ovo mesto ispostavi novim žarištem, Italija će se ponovo naći u problemu, naročito sada kada broj zaraženih raste u čitavoj Evropi i prete nova žarišta.

Taman što je Evropa počela da se polako otvara i u najteže pogođenim zemljama se situacija sa koronavirusom stabilizovala, sada čak 19 zemalja ponovo beleži rast broja zaraženih, a brojke su trenutno naročito zabrinjavajuće u Španiji koja je i u prvom talasu bila jedno od najvećih žarišta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare