Vladimir Žirinovski Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Vladimir Žirinovski, lider ultradesničarske Liberalno demokratske partije Rusije (LDPR), preminuo je posle duge i teške bolesti, javljaju RIA Novosti.

Vest o smrti Žirinovskog saopštio je Vjačeslav Volodin, predsednik Državne dume Rusije.

„Posle teške i duge bolesti preminuo je Vladimir Volfovič Žirinovski. Čovek koji je duboko razumeo kako svet funkcioniše i mnogo je predvideo“, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

Pročitajte još:

Kako navode RIA Novosti, na plenarnoj sednici Dume održan je minut ćutanja za Žirinovskog.

Žirinovski (75) primljen je u bolnicu 2. februara sa dijagnozom kovida-19. Predstavnici njegove stranke tada su objavili su da je oboleo od omikoron soja korone.

Ministarstvo zdravlja je kasnije, 11. februara, saopštilo da je njegovo stanje ocenjeno kao stabilno, a pres služba stranke je dodala da Žirinovski nastavlja da radi iz bolnice i održava kontakt sa kolegama poslanicima.

U jednom intervjuu krajem prošle godine Žirinovski je rekao da je već primio osam vakcinaca protiv korona virusa. Prema njegovim rečima, revakciniše se svaka dva meseca.

Podsećamo, pre dve nedelje mediji su preneli lažnu vest o smrti Vladimira Žirinovskog, ali tada je Volodin saopštio da je „živ, ali da je njegovo stanje ozbiljno“.

Sve današnje vesti iz Ukrajine pročitajte u našem današnjem blogu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar