Foto: Tanjug/AP /Jae C. Hong

Suprug nastavnice Irme Garsije, koja je ubijena u pucnjavi u školi u Teksasu, preminuo je od srčanog udara dva dana nakon smrti svoje supruge. Džo Garsija doživeo je smrtonosni srčani udar u četvrtak, potvrdili su članovi porodice, prenosi ABC.

Par, koji se poznaje od osmog razreda, ove godine je trebalo da proslavi 25. godišnjicu. Irma Garsija radila je 23 godine u školi u kojoj je u utorak ubijena, a u pucnjavi je ubijena još jedna nastavnica i 19 učenika.

GoFundMe stranica koju je postavila porodica navodi da je preminuo „od slomljenog srca“.

„Zaista verujem da je Džo umro od slomljenog srca i da je gubitak ljubavi njegovog života koja je trajala više od 30 godina bilo više nego što je mogao da podnese“, rekla je Irmina rođaka Debra Ostin.

Nećak para tvitovao je da je Džo Garsija umro od tuge, prenosi Dejli mejl.

„Molite se za našu porodicu. Bože, pomiluj nas“, rekao je on.

Par je bio u braku 24 godine i imali su četvoro dece. Nije poznato koliko deca imaju godina. Preživeli u pucnjavi ispričali su kako su Irma i koleginica Eva Mireles (44) preminule štiteći decu od metaka napadača.

„Ona je preminula sa decom u naručju pokušavajući da ih zaštiti“, napisao je Garsijin rođak Džo Martinez na Tviteru.

„To nisu bili samo njeni učenici, već su to bila njena deca“, dodao je.

PROČITAJTE JOŠ:

Garsija je predavala u osnovnoj školi Rob 23 godine i prethodno je bila proglašena za učiteljicu godine. Bila je jedan od 19 prosvetnih radnika u oblasti San Antonija koji su proglašeni za finaliste nagrade Univerziteta Triniti za izvrsnost u nastavi 2019. godine.

Podsećamo, u osnovnoj školi u Teksasu pre tri dana je ubijeno najmanje 19 dece i dvoje odraslih osoba. Napadač je Salvadore Ramos (18), koji je takođe ubijen.

Motiv napada nije poznat, ali američki mediji pišu da je Ramos (18) verovatno danima planirao upad u školu, obzirom da je objavljivao fotografije oružja na društvenim mrežama uoči masakra. Ubica je dve puške kupio za 18. rođendan.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Teksasu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar